Ecophon Master verlijmde plafondpanelen voor goede akoestiek

Art.nr. ECKT001
Master B en -SQ panelen zijn zeer geluidsabsorberend en nemen weinig ruimte in.
Lees meer..
Informatie aanvragen

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.
 • Op onze akoestische plafonds krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

Ecophon Master B en -SQ panelen zijn zeer geluidsabsorberend en nemen weinig ruimte in. Omdat de panelen rechtstreeks op het bouwkundig plafond verlijmd worden, zijn ze zeer geschikt voor ruimtes met een geringe hoogte.

Verschil B en SQ

Het verschil in de Master B en Master SQ panelen is esthetisch. De Master B panelen bevatten een groef aan de zijkanten en aan de voorzijde, zodat ze direct naast elkaar geplaatst kunnen worden voor een mooi resultaat.

De Master SQ panelen bevatten geen groef, zodat ze met name mooi resultaat bieden als ze met de onderlinge ruimte gemonteerd worden.

Eigenschappen

 • De panelen zijn opgebouwd uit glaswol met een hoge dichtheid volgens de 3RD Technology

 • De zichtzijde van het paneel is afgewerkt met Akutex FT coating en de rugzijde van het paneel is voorzien van glasvlies

 • De kanten zijn geverfd

 • Gewicht: circa 5 kg/m²

 • De panelen zijn vlak afgewerkt met smalle groeven (bij montage tegen elkaar aan) aan de zichtzijde

 • Niet demonteerbaar

Aanbevolen door professionals

 • Brandveilig
 • Geluidsabsorberend

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Ecophon Master- Akoestische verlijmbare panelen informatie

359,65 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Akoestisch plafond

Wat is de invloed van hoge geluidsniveaus op gezondheid en productiviteit?

Een hoog geluidsniveau heeft direct invloed op de taakmotivatie. Het aantal taken wat je uitvoert in een kantoor met spraak (55-65 dB) ligt een stuk lager, dan in een kantoor zonder spraak (40 dB).

taakmotivatie akoestiek

Een hoog geluidsniveau leidt bovendien tot een hoger ziekteverzuim. Het adrenalineniveau van medewerkers ligt een stuk hoger in een kantoor met veel geluidshinder (55-60 dB), dan in een omgeving waar weinig omgevingsgeluid is (40 dB).

Adrenaline

Bron: Evans Johnson, Cornell university, 2000, “Stress and Open-Office Noise”, Journal of Applied Psychology, 2000, Vol. 85, No. 5, 779-783.

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe reken je met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren