Health2Work Desk Panel - Akoestisch bureauscherm

Art.nr. APKT070.100002
Bureauscherm met akoestische eigenschappen, gemaakt van gerecyclede materialen.
Informatie aanvragen

Sander Kuipers

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.
  • Op onze akoestische schermen krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

Health2Work

De Health2Work Desk Panel is een akoestisch bureauscherm die in het kantoor gebruikt kan worden om werkplekken te scheiden. De scheidingswand is aan twee kanten bekleed met akoestisch materiaal en gevuld met het brandvertragende EPS.

Gerecycled materiaal

Het scherm bestaat grotendeels uit gerecyclede PET vezels, namelijk voor 55%. Het scherm is ook weer volledig recyclebaar. Bovendien is het akoestisch bureauscherm erg sterk doordat het plastic in elkaar wordt geplooid.

Aanbevolen door professionals

  • Gerecycled en recyclebaar
  • Lichtgewicht dus eenvoudig te verplaatsen
  • Verbeterd de akoestiek

Specificaties

Lichamelijke klachtenOverig

Gasunie

Gasunie is een leidende Europese gasinfrastructuuronderneming. Het bedrijft dient het publiek belang, biedt klanten geïntegreerde transport- en infrastructuurdiensten en houdt zich aan de hoogste veiligheids- en business-standaarden in Nederland en Noord-Duitsland. Bij Gasunie zijn ruim 2500 mensen werkzaam, van wie zo’n 1150 op het hoofdkantoor in Groningen. De overige bijna 50 locaties zijn verspreid over heel Nederland.

Facilitaircoördinator Hulleman is …

Lees volledige klantverhaal

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Scheidingswand

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek heeft zeer veel praktische toepassingen.

Verder wordt onder akoestiek verstaan de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken worden over ‘Deze ruimte heeft een slechte akoestiek’. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een klaslokaal. 

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat is diffusie van het geluid?

Diffusie is het verstrooien van geluid. Door diffusie kan geluid niet rechtstreeks reflecteren, waardoor beperking van de nagalm ontstaat. Het diffuseren van geluid creeër je door akoestische oplossingen toe te passen. De verschillen tussen absorptie, reflectie en diffusie:

Diffusie

Bron: Ecophon

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Als een geluidsgolf een vlak in een ruimte raakt, wordt een deel van de geluidsenergie gereflecteerd in de ruimte en een deel van de energie dringt door in het oppervlak. Vervolgens wordt een deel van de energie van de geluidsgolf geabsorbeerd door omzetting in warmte in het materiaal, terwijl de rest wordt doorgelaten. De hoeveelheid omgezette energie hangt af van de geluidsabsorberende eigenschappen van het materiaal.

De geluidsabsorberende eigenschappen van een materiaal worden uitgedrukt in absorptiecoëfficiënt α (alpha), als functie van de frequentie. Coëfficiënt α varieert van 0 (volledige reflectie) tot 1,00 (volledige absorptie). Hieraan zijn eengetalswaardes gekoppeld. Wil je een plafond kiezen voor een open kantoor ga dan voor absorptieklasse A en een AC-waarde gelijk aan of >180.

Hoe reken je met geluid?

Elke +3dB is een verdubbeling van geluid, elke +10dB wordt ervaren als een verdubbeling van geluid. Dit heeft te maken met dat decibellen worden berekend via een logaritmische schaal.

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen

Wat is geluidsabsorptie?

Geluidsabsorptie is de omzetting van akoestische energie in mechanische energie (trillingen) en/of thermische energie (warmte). Het geluid verdwijnt dan eigenlijk in het materiaal. De geluidsgolven vervormen het materiaal en dat kost energie. Afhankelijk van het soort materiaal zal de energie gedeeltelijk worden teruggegeven in de vorm van weergekaatst geluid. Maximale geluidsabsorptie wordt uitgedrukt als een open raam, er weerkaatst op die plek totaal geen geluid.

De mate van geluidsabsorptie wordt uitgedrukt in de geluidsabsorptiecoëfficiënt α, of de geluidsabsorptieklasse  (A-E) conform EN-ISO 11654 of de eengetalswaarde NRC/SAA conform ASTM C 423.

absorptie, reflectie en diffusie

Bron: Ecophon

Bekijk onze akoestische oplossingen