Akoestisch plafond

7 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

Akoestisch plafond

Een akoestisch plafond zorgt voor een goede akoestiek in de ruimte. Hinderlijk geluid en nagalm is verleden tijd met een akoestisch plafond. Storende nagalm wordt o.a. veroorzaakt door plafonds van beton, gips of een systeemplafond die het geluid terugkaatst. Met behulp van vrijhangende of vaste geluidsabsorptie-elementen voor aan het plafond zorgen wij voor goede akoestiek.

Goede akoestiek = hogere productiviteit

Een goed akoestisch plafond zorgt ervoor dat het geluid op de werkplek goed geabsorbeerd wordt. Deze vermindering in nagalmtijd zorgt voor rust. Doordat je minder gestoord wordt, is je concentratie beter en verhoog je je productiviteit.

Verschillende akoestische oplossingen

Om een optimale akoestiek te creëren zijn verschillende akoestische oplossingen nodig. Een akoestisch plafond reduceert het geluidsniveau en terugkaatsing van geluid. Een kale wand zorgt alsnog voor echo's in de ruimte. Akoestische wandpanelen verminderen de echo's en zorgen ervoor dat je beter verstaanbaar bent in de ruimte. Hoe meer absorptie in een ruimte wordt aangebracht, hoe lager het geluidsniveau. Hoe meer absorptie in een ruimte wordt aangebracht, hoe lager het geluidsniveau en hoe minder de nagalm.

Akoestisch advies

Wil je meer weten over akoestiek? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze ergonomische adviseurs ergonomisch advies over akoestiek.