22 augustus 2018

Wat doe je als je op een ochtend je vingers naar het toetsenbord brengt en je wijsvinger niet meer wil buigen? Als je instinctief met je hand wegblijft van je muis en je zelfs niemand meer “de middenvinger” kan geven, omdat dit gebaar een stekende pijn teweeg brengt?

Dat overkomt mij in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar ik sinds 1983 woon en werk als buitenlands correspondent. Kenia is een modern Afrikaans land, in de supermarkten bijvoorbeeld tref je bijna dezelfde consumptiegoederen aan als in het rijke Nederland. Ook wil het land een digitale hub worden op het continent en is er al ruimte vrijgemaakt voor een Keniaans “Silicon Valley”. Maar als je een constante erectie in je vinger hebt, dan ben je de klos, dan is er in het land geen winkel die kan helpen.

Muisvinger

Koert LindijerEen “muisvinger”, wat doe je er aan in Afrika? Mijn werkgevers zorgen goed voor me en als er iets fout gaat met mijn computer of mijn radioapparatuur sloven ze zich uit om me te helpen. Maar voor mijn muisvinger hebben ze geen oplossing.

Via een lange omweg heb ik nu een ergonomische muis uit Nederland laten overkomen. Ik ben geholpen. Ik kan weer typen zonder pijn, ik kan weer verder met het schrijven van verhalen en aan mijn nieuwe boek, over 35 jaar correspondentschap in Afrika.

 

Koert Lindijer

Correspondent Africa

Door Frederika Rollingswier

“Zorg aanbieden geeft voldoening”

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren