30 juli 2014

Health2Work is in de wolken met de Axia Smart Cloud. In de Axia Smart Cloud worden gegevens gepresenteerd op een dashboard. Facilitair managers hebben direct inzicht in het gebruik en bezetting van de stoelen. Arbo-specialisten krijgen toegang tot informatie over zithouding en zitgedrag. De Axia® Smart Chair brengt via sensoren de zithouding in kaart. Daarnaast krijgt de gebruiker directe feedback via de bureaustoel op het zitgedrag.

Sindskort zijn wij helemaal ‘in de wolken’! We beschikken namelijk over onze eigen Axia® Smart Cloud. Dit is een 24/7 internetapplicatie, waarmee razendsnel gegevens worden verzameld van alle BMA Axia Smart Chairs op ons kantoor.

Axia Smart Chair

Via sensoren brengt de Axia® Smart Chair de zithouding in beeld. Deze bureaustoel geeft gebruikers direct feedback op hun eigen zitgedrag. Dat gebeurt door middel van een trilsignaal. Via het Smart Label aan de zitting kan een gebruiker zien hoe het zitgedrag van het afgelopen uur is geweest. Zijn er geen Axia®Smart Chairs, maar u wilt wel graag meer weten over de bezetting van de werkplekken binnen uw organisatie? Dat kan met een BMA Smart Sensor.

Axia Smart Chair

Data
Alle data van alle Axia® Smart Chairs worden centraal verzameld. De gegevens worden eerst versleuteld en daarna in de Smart Cloud opgeslagen. Draadloos en veilig. De data uit de Axia® Smart Chair wordt periodiek via een hub en gateway naar de databaseserver verstuurd. Om de veiligheid zo optimaal mogelijk te houden is er een aantal extra technische maatregelen genomen: versleutelde data → afgeschermd netwerk → beveiligde database → beveiligd datacenter.

Axia® Smart Chair data overdracht

 

Cloud
De Cloudserver verzamelt razendsnel 24/7 de informatie van alle Axia Smart Chairs binnen de organisatie. Via een webbrowser op de pc, laptop, tablet of smartphone en met een internetverbinding kun je inloggen waar en wanneer je maar wilt.

Axia Smart Chairs cloud

 

Dashboard
In het dashboard zie je alleen informatie die voor jou van belang is. Voor facilitair managers is dat bijvoorbeeld stoelgebruik. Via het dashboard bepaal je zelf wat je wilt zien.

Axia Smart Chair dashboard

 

Smart sensor
Heb je niet de beschikking over Axia®Smart Chairs, maar wil je wel meer weten over de bezetting van de werkplekken binnen de organisatie? Dat kan met behulp van een BMA Smart Sensor. Deze sensoren passen op elke stoel. Zo heb je direct inzicht in de bezetting van de werkplekken binnen de organisatie. Waardevolle informatie die je kunt inzetten bij een verhuizing of herinrichting.

Axia Smart Chair Smart Sensor

 

Naast het inzichtelijk krijgen van de bezetting van uw bureaustoelen (en daarmee werkplekken) krijgt u tevens inzage in de tijds- en gebruiksduur van bijvoorbeeld uw vergader-/conferentiestoelen.

De voordelen van de Axia Smart Sensor op een rij:

  • Flexibel
  • data in de cloud
  • financieel aantrekkelijk
  • duurzaam
  • totaal oplossing

Door Jeroen Schipper

Jeroen Schipper was van 2011 t/m 2016 verantwoordelijk voor de IT binnen Health2Work. In 2016 heeft Jeroen een nieuwe uitdaging gevonden en is sindsdien niet meer werkzaam bij Health2Work.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren