30 juni 2014

Het Nieuwe Werken kent vele voordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en medewerkerstevredenheid. Hieronder staan meerdere voordelen beschreven en verklaard.

Hogere productiviteit

Medewerkers met veel vrijheid en betrokkenheid zijn waarschijnlijk productiever dan medewerkers die veel worden gecontroleerd. Bij een productiebedrijf is de productiviteit eenvoudig te berekenen, maar voor de dienstensector is dit moeilijk. Een goede manier om de productiviteit te meten is de winst per medewerker. Dit is een objectief meetinstrument, maar kan natuurlijk alleen gebruikt worden voor commerciële organisaties en niet voor overheidsinstellingen.

Kostenbesparing

Op de huisvestingskosten kan 30 tot 40 procent worden bespaard. Minder verwarming, airco, verlichtingskosten en minder reiskosten. Er zijn wel extra investeringen voor kantoorinrichting en ICT noodzakelijk.

Hogere tevredenheid medewerkers

Medewerkers die meer vrijheid hebben in hun werk zijn meer tevreden. Zij zijn meer betrokken en hebben meer aandacht voor de klant. Dit levert indirect een lager ziekteverzuim op en het verloop van personeel wordt lager.

Betere reputatie

Tevreden medewerkers spreken positief over de organisatie overal waar zij zijn en ook nog nadat ze afscheid hebben genomen van de organisatie. Dit komt de reputatie ten goede.

Duurzaamheid

Het Nieuwe Werken wordt vaak samen gezien met duurzaamheid. Dit vanwege de afname in reiskosten en daarmee de afname in CO-2 uitstoot. Maar naast deze indirecte vorm van verduurzaming kan ook het gebouw duurzaam worden ingericht en kan zuiniger worden omgegaan met energie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ‘groene’ lease-auto’s.

Meer informatie

Door Jeroen Schipper

Jeroen Schipper was van 2011 t/m 2016 verantwoordelijk voor de IT binnen Health2Work. In 2016 heeft Jeroen een nieuwe uitdaging gevonden en is sindsdien niet meer werkzaam bij Health2Work.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren