30 juli 2014

Voor 39 procent van de Nederlandse medewerkers geldt dat stress gerelateerd aan werk de fysieke klachten verergert met 26 tot 50 procent. Voor nog eens bijna een derde van hen (30%) ligt dit zelfs op 51 tot 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de relatie tussen werkstress en fysieke klachten die werknemers hinderen bij hun werk.

Werkstress is niet alleen een psychisch probleem, maar heeft ook gevolgen voor de lichamelijke conditie van werknemers. Uit onderzoek van Fellowes blijkt dat werknemers die al fysieke klachten hebben, daar meer last van krijgen als gevolg van werkstress. Werkstress staat op de vijfde plek in de top-5 van de grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek.

Minder klachten door goed afgestelde bureaus

De grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek zijn:

Om werkstress te verminderen wordt vaak naar de werkdruk gekeken, maar ook het gebruik van goed kantoormeubilair en de juiste afstelling ervan, kunnen fysieke klachten verminderen. Gedragsverandering is een zaak van lange adem. Goed afgestelde bureaus en ergonomische hulpmiddelen hebben direct effect.

Week van de werkstress

Van 16 t/m 19 november is het de week van de werkstress. Het doel is om zoveel mogelijk landelijke aandacht te krijgen voor thematiek van werkstress en om werkgevers en werknemers op te roepen in actie te komen en ze hierbij te ondersteunen.

 

Bron: Rendement

Door Aafke Wallie van Dijk

‘Bij Health2Work hebben we als doel om mensen een gezonde werkplek te bieden.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren