13 december 2016

Misschien herken je het wel: koude voeten, armen, nek of handen na een paar uur op je werkplek. Niets vervelender dan dat. De ene collega wil de verwarming niet hoger dan 19 graden, terwijl de andere collega zweert bij een aangename temperatuur van 21 graden. Wat iemand ‘lekker warm’ vindt, kan voor een ander als ‘te heet’ worden ervaren. De gevoelstemperatuur verschilt vaak per persoon.

Comfortabele werkplek verhoogt productiviteit

In een koude omgeving presteer je minder goed en heb je kans om ziek te worden. Medewerkers met een verminderde doorbloeding kunnen sneller last hebben van de kou. Denk dan aan koude vingers, handen, voeten of neus. Vrouwen zijn hier vaak gevoeliger voor dan mannen, blijkt uit onderzoek van Sjoerd Niehof (natuurkundige en onderzoeker in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam). Hoge temperaturen op de werkvloer hebben ook invloed op de prestaties van de medewerker. Onder andere je concentratievermogen holt achteruit.Verwarming vrijstaand

Het mag duidelijk zijn dat het belang van een aangename temperatuur erg belangrijk is. Maar wat jij aangenaam vindt, ervaart je collega als warm of koud. De eeuwige discussie…

Persoonlijke warmteregelaar

Verwarm de ruimte daar waar het nodig is of waar jij de behoefte hebt. Met de panelen van Heatpanel verwarm je iedere gewenste plek, het biedt de mogelijkheid om de temperatuur individueel in te stellen. Een comfortabel klimaat op de werkplek bevordert de productiviteit:

+ Meer comfort

+ Meer productiviteit

Natuurlijke warmte

De panelen van Heatpanel verwarmen de ruimte met infraroodwarmte, je creëert een aangename warme persoonlijke werkomgeving. Infrarood staat bekend als een behaaglijke en gezonde warmtebron. In tegenstelling tot een normale verwarming wordt infraroodwarmte direct opgenomen in de bloedbaan, waardoor de verwarming minder effectief is. Een ander voordeel van infrarood is dat het een prettige en natuurlijke warmte geeft, je kunt het vergelijken met de warmte van de zon. De warmte verbetert de bloeddoorstroming en zorgt voor ontspanning. Niet onbelangrijk: doordat de infrarood direct de persoon – en niet de lucht in de ruimte – verwarmt, ontstaat er geen ongezonde lucht- en stofcirculatie.

Fenomeen van Raynaud of reuma

Verwarming plafondVaatziekten – zoals het fenomeen van Raynaud – zorgen voor gevoelloze, koude en verkleurde vingers of tenen. Het Reumafonds geeft aan dat het belangrijk is om je lichaam tegen de kou te beschermen. Blijf zoveel mogelijk in goed verwarmde ruimtes. De infraroodverwarming van Heatpanel helpt hierbij. Pas de temperatuur van je eigen (werk)plek aan en zorg voor een aangename ruimte. Zo voorkom of verminder je de klachten.

Wat doet dit met de CO2-uitstoot?

Nu vraag je je misschien af: wat kost dat wel niet? Per persoon een individuele verwarming? Je sluit een heatpanel aan met een stekker van 230V. De energie van Heatpanel wordt voor ruim 95% omgezet in voelbare warmte. De centrale warmtevoorziening kan een paar graden lager, waardoor je netto energie kunt besparen. Een mooie besparing zorgt voor vermindering van CO2-uitstoot.Verwarming wandpaneel

Persoonlijke wensen

De infraroodpanelen zijn volledig aan te passen aan je persoonlijke situatie en wensen. De panelen zijn verkrijgbaar als plafondpaneel, wandpaneel of als een vrijstaand paneel. De panelen kunnen worden voorzien van LED-verlichting, waardoor de panelen twee voordelen biedt. Ook kun je een eigen opdruk laten printen op de panelen. Zo past Heatpanel goed in je (werk)omgeving. 

Ik wil informatie over Heatpanel

Door Aafke Wallie van Dijk

‘Bij Health2Work hebben we als doel om mensen een gezonde werkplek te bieden.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren