29 maart 2017

Tijdens de Zorgtotaal beurs afgelopen 14 t/m 16 maart hebben wij mogen genieten van alle dynamiek bij ons op de stand. Het ergonomisch Vendlet systeem voor het verplaatsen en draaien van de zorgvrager in bed trok veel aandacht.

Ergonomie in de zorg

Health2Work is bij veel klanten bekend op het gebied van ergonomie in de kantooromgeving. Al ruim 5 jaar zijn wij ook actief in de zorg en industrie. Branches waarin fysieke klachten een grote bron van ziekteverzuim zijn.

Tijdens deze zorgtotaalbeurs hebben we laten zien waar wij goed in zijn: fysieke klachten verminderen. Het werkproces staat centraal en daarmee de medewerkers. Ons doel is streven naar werktevredenheid, klachtenvrije medewerkers en meer productiviteit.

Meer werkplezier

Op onze stand stonden diverse producten waarmee we fysieke belasting in de zorgomgeving kunnen reduceren. We hebben onze bezoekers laten zien en ervaren hoe zorg weer met een glimlach kan worden uitgevoerd.

Zorgvrager verplaatsen en draaien in bed zonder fysieke belasting

VendletHet Vendlet systeem stond prominent op de hoek van de stand en trok veel bekijks. Met het Vendlet is het mogelijk de zorgvrager te verplaatsen en draaien in bed zonder fysieke belasting. Met het Vendlet wordt een enorme kostenreductie gerealiseerd.

In studie Draaibed 24/71 wordt een kostenbesparing tot wel 18.000,- per jaar genoemd op personele inzet. Lees er alles over in de blog Besparen met Vendlet. Het Vendlet maakt het werk veel leuker; er is weer positieve aandacht voor de zorgvrager.

Intuïtieve en gebruiksvriendelijke lift

Esense line tilliftTilliften worden veel gebruikt in de zorg. Helaas veroorzaken liften soms fysieke klachten in de nek en schouders. In de ideale wereld heeft iedere zorgorganisatie plafondliften, helaas behoort dit niet altijd tot de mogelijkheden. Op de Zorgtotaal toonden wij met een elektrisch verrijdbare passieve tillift een goed alternatief. 

Wij leveren merkonafhankelijk en hebben dan ook gekozen voor de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke lift. Met deze lift kan iedere zorgmedewerker direct aan de slag!

Praktische hulpmiddelen

WendylettFysieke belasting kan je ook verminderen door juist gebruik van hulpmiddelen en de inzet van ‘kleinere’ hulpmiddelen. Wendylett is hier een voorbeeld van. Wendylett is een permanent glijlaken. In vergelijking tot normale glijlakens veel sneller en makkelijker in gebruik, minder belastend voor met name de schouders van de medewerker. Wendylett bevordert ook nog de zelfstandigheid.

Wil jij veilig omgaan met je lichaam? Schrijf je in voor de workshop Tillen en transfers.

Afspraak maken

Health2Work zorgteam

Mijn collega’s waren ook aanwezig op de Zorgtotaal beurs. Wellicht heb je kennisgemaakt met het zorgteam. Zo niet, dan stel ik ze graag nog even aan je voor:

Samen met Jasper Maneschijn ben ik de specialist op het gebied van zorg. Als aandachtsgebied hebben we in de zorg unieke zitoplossingen, decubituspreventie en reductie van fysieke belasting.

Collega Jan Tsjerk Loonstra is inrichtingskundige en maakt prachtige en functionele inrichtingen voor zorgorganisaties. Denk hierbij aan snoezelruimtes, huiskamers, therapieruimtes, balies, restaurants en volledige zorg- en tandartspraktijken.

Heine de Bruin en Sjak de Vries zijn onze zorgspecialisten op de binnendienst. Ideaal voor als je een urgente zorgvraag hebt!

1 Bron: Knibbe N, Boomgaard J, Draaibed 24/7, 2008.

Door Linda ten Katen

'Een goed advies begint bij de klant.'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren