Oyo dynamische stoel

Art.nr. 100817
De Oyo is een veelzijdige stoel die uitnodigt om te bewegen tijdens het zitten.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  327,- excl. btw  395,67 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

Aeris

De Oyo is een stoel die gericht is op dynamisch zitten. Het unieke design en de flexibiliteit van de stoel zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om nog statisch te zitten. Door de vorm van de stoel zijn meerdere zithoudingen mogelijk. Daarnaast is het frame zo ontworpen dat je gemakkelijk kan wippen en schommelen.

Bewegen

Langdurig statisch zitten is niet goed voor het lichaam en de geest. Het is daarom belangrijk om ook naast je werkplek dynamisch te zitten. De Oyo is inzetbaar voor meerdere toepassingen, gebruik hem als een vergaderstoel, leesstoel, wachtruimtestoel, eettafelstoel, relaxstoel of voor in creatieve ruimtes.

Kleur

De stoel wordt standaard geleverd met zwarte bekleding. Wil je een andere kleur, bekijk dan de stoffenkaart en neem contact met ons op om de Oyo te bestellen.

Aanbevolen door professionals

  • Multi-inzetbaar
  • Universele vloerglijders
  • Belastbaar tot 120 kg

Specificaties

Type bekleding Netweave
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Maximale zithoogte 48,5 cm
Maximale belasting in kg 120

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Aeris Oyo stoffenkaart

220,83 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Dynamisch zitten

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren