Schommeli

Art.nr. DZKT010.10000
Schommeli is een heel licht schommelende stoel welke met een lichte (bijna therapeutische) natuurlijke hoofdbeweging in beweging wordt gebracht en gehouden.
Vanaf € 220,00 excl. btw € 266,20 incl. btw

Op voorraad

* Verplichte velden

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

De Schommeli is een stevige schommelstoel. De schommelstoel is een oplossing voor sensoriek voor jong en oud. Het ritmisch bewegen in de stoel zorgt voor het stimuleren van het evenwichtsorgaan in de oren, welke direct communiceert met de hersenen. Dit zorgt voor activatie in het hersengebied, waardoor onder andere endorfine vrijkomt, een direct visueel resultaat. De persoon wordt meer alert en meer bewust.

Sensorische integratie

De schommelstoel is inzetbaar en geschikt voor een dynamische toepassing in de leefomgeving of in een werkomgeving. De Schommeli geeft rust omdat het ritmische bewegen van het hoofd het evenwichtsorgaan stimuleert die vervolgens diverse hersengebieden activeert. Deze schommelstoel is een plaats waar jouw energie in balans komt. En dit is direct zichtbaar en voelbaar. Door het schommelen in de stoel, ben je meer bewust, meer alert en meer bij de les.

Betere doorbloeding

Met ritmisch bewegen in de schommelstoel gebruik je naast je hoofd ook je tenen. Tippend met de punt van je voet, dat doe je eigenlijk met je tenen, geeft dat een betere doorbloeding omdat ook je kuiten aan het werk gaan. Je kuiten vragen als grote spier veel bloed, meer zuurstof gaat er dus door je lichaam en afvalstoffen worden afgevoerd. Verhoog je tijdens het telefoneren bijvoorbeeld de bloedsomloop, dan heb je het verrassingseffect dat je in balans komt. Ben je futloos dan wordt je in de schommelstoel actiever, heb je teveel aan energie, dan werkt schommelen ontspannend en vloeit de energie als het ware weg.

"Een schommelstoel op de werkvloer, dat geeft soms een glimlach of een frons. In ieder geval geeft het plezier en rust." 

Matentabel

Er zijn 3 verschillende modellen van de Schommeli beschikbaar. Bekijk onderstaande matentabel en ontdek welk model jou het beste past!

ModelLichaamslengteZitbreedteZitdiepteZithoogte
S1RTot 120 cm31 cm27 cm26 - 30 cm
S6S120 tot 156 cm48 cm34 cm39 cm
ST.44.RVanaf 156 cm44 cm42,5 cm38 cm

Aanbevolen door professionals

  • Verhoogde concentratie
  • Kom tot rust

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Dynamisch zitten

Wat zijn de voordelen van ESD en Cleanroom stoelen?

  • Voorkomt schade aan elektronische apparatuur
  • Voorkomt hinderlijke schokken
  • Opgebouwd uit geleidende onderdelen
  • Voorzien van een weerstand van 1 Mohm
  • Te leveren in dralon, kunstleer en polyurethaan
  • Te voorzien van ESD veilige armleggers
  • Gemaakt volgens de laatste ergonomische inzichten
  • Meeste ESD producten zijn in Cleanroom versie leverbaar
Bekijk onze werkstoelen

Wat is een kyfose?

Een kyfose is de tegenhanger van een lordose, dat wil zeggen een kromming van de wervelkolom in voor-achterwaartse richting met de bolle kant naar achteren. In de volksmond wordt dit een 'bochel' genoemd.

Kyfose, lordose en scoliose

Neem contact op voor meer informatie

Wat zijn polyurethaan (PUR) werkstoelen?

In een industriële werkomgeving beweegt men op de stoel meestal meer dan bijvoorbeeld op een kantoor. Je moet dus gemakkelijk van houding kunnen veranderen. Een goede stoel beschikt daarom altijd over een stevige en veilige constructie. De zitting en de rugleuning zorgen daarbij voor een goed zitcomfort en een grote duurzaamheid.

De stoelen zijn uitermate geschikt voor het veeleisende werk in laboratoria en de meest uiteenlopende industriële werkplekken. De zitting en rugleuning zijn bestand tegen diverse chemische stoffen en makkelijk te reinigen en niet in de laatste plaats: ze zitten gewoon prettig, zodat je na een dag werken ontspannen naar huis gaat.

Bekijk onze werkstoelen

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Welke voordelen biedt goed zitten voor cliënten en zorgverlener?

Uit onderzoek is gebleken dat zitten een grotere risicofactor heeft dan liggen bij het ontwikkelen van decubitus (doorligplekken). Bij het zitten drukt het gewicht van het lichaam alleen op het zitvlak, dit is een veel kleiner oppervlak dan bij liggen. Het is daarom belangrijk om goed, comfortabel en ergonomisch te zitten om decubitus mogelijk te voorkomen en tevens het welbevinden en de mobiliteit van cliënten te kunnen verbeteren.

Lees meer over dit onderzoek