Oyo dynamische stoel

Art.nr. STKAOYO01
De Oyo is een veelzijdige stoel die uitnodigt om te bewegen tijdens het zitten.
Vanaf € 327,00 excl. btw € 395,67 incl. btw

Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

Aeris

De Oyo is een stoel die gericht is op dynamisch zitten. Het unieke design en de flexibiliteit van de stoel zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om nog statisch te zitten. Door de vorm van de stoel zijn meerdere zithoudingen mogelijk. Daarnaast is het frame zo ontworpen dat je gemakkelijk kan wippen en schommelen.

Bewegen

Langdurig statisch zitten is niet goed voor het lichaam en de geest. Het is daarom belangrijk om ook naast je werkplek dynamisch te zitten. De Oyo is inzetbaar voor meerdere toepassingen, gebruik hem als een vergaderstoel, leesstoel, wachtruimtestoel, eettafelstoel, relaxstoel of voor in creatieve ruimtes.

Kleur

De stoel wordt standaard geleverd met zwarte bekleding. Wil je een andere kleur, bekijk dan de stoffenkaart en neem contact met ons op om de Oyo te bestellen.

Aanbevolen door professionals

  • Multi-inzetbaar
  • Universele vloerglijders
  • Belastbaar tot 120 kg

Specificaties

Type bekledingNetweave
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Maximale zithoogte48,5 cm
Maximale belasting in kg120

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Aeris Oyo stoffenkaart

220,83 KBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Dynamisch werken

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen