Documenthouder

Filter op
 1. flexdesk helder documentenhouder ERKAFDH42 Categorie

  FlexDoc Helder

  Eenvoudig instelbare documenthouder

 2. Q-Doc 515 Large documenthouder

  Q-Doc 515 Large

  Extra brede en stabiele A3 documenthouder

 3. Multidoc documenthouder

  Documenthouder Multidoc

  Documenthouder met opbergvak

 4. FlexDesk 630N

  FlexDesk 630N

  Verstelbare documenthouder en lessenaar

 5. q doc 500 documentenhouder ERKAQD547 Schuin

  Q-Doc 500

  A3 formaat documenthouder

 6. q doc 415 small documentenhouder ERKAQDS45 Schuin

  Q-Doc 415 small

  Compact formaat documenthouder

 7. metalen concepthouder met lineaal documentenhouder ERKAMET134 0005s Voorkant

  Metalen concepthouder met liniaal

  Inklapbare documenthouder met instelbare kijkhoek

 8. q doc 400 documentenhouder ERKAQDO400 Voorkant

  Q-Doc 400

  Documenthouder voor mobiele en vaste werkplekken

 9. cleandoc documentenhouder ERKACLDOC01 Voorkant

  CleanDoc

  Documenthouder met flatscreenbevestiging

9 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

Documenthouder

Wanneer je veel met documenten werkt achter je computer, is een documenthouder onmisbaarWanneer deze documenten namelijk naast, voor of achter je toetsenbord liggen, moet je je nek en rug buigen en/of draaien om de gegevens te kunnen lezen. Dit kan op den duur leiden tot lichamelijke klachten en productiviteitsverlies. Het gebruik van een inline documenthouder is aan te raden. Hierdoor hoef je je nek en rug niet onnodig te draaien en neemt de lichamelijke belasting sterk af. Daarnaast wordt, door minder lange blikwisselingen, oogvermoeidheid verminderd en neemt je productiviteit tijdens data-invoer toe. Documenthouders zijn er in verschillende afmetingen. Zowel voor A4 als A3 formaat bieden wij een geschikte oplossing.

Lessenaar en documenthouder in één

Bij gebruik van een lessenaar, bijvoorbeeld tijdens lees-, schrijf- en tekenwerkzaamheden, wordt het werkveld onder een hoek bekeken. Hierdoor heb je een betere werkhouding waardoor de kans op nek- en hoofdpijnklachten afneemt. Een verstelbare documenthouder en lessenaar in één? Bekijk bijvoorbeeld de Flexdesk, in een handomdraai verander je de documenthouder in een lessenaar die over het toetsenbord valt.

Hoogte en positie documenthouder

De ideale hoogte van een documenthouder ligt gemiddeld tussen de 12 en 18 cm. Zorg ervoor dat de documenten niet voor je beeldscherm liggen. Wanneer de documenten tussen beeldscherm en toetsenbord geplaatst worden, bevinden het toetsenbord, beeldscherm en documenten zich in één lijn. Hierdoor wordt je (lichaams) houding aanzienlijk beter. De beste positie voor een documenthouder is dan ook tussen het toetsenbord en beeldscherm. 

Voorkom nekklachten met een documenthouder

Documenten die links of rechts van je computer op het bureau liggen zorgen voor een overmatige belasting van de nek. Door gebruik te maken van een documenthouder, die je tussen het beeldscherm en toetsenbord plaatst, stimuleer je een gezonde werkhouding. Een juist gepositioneerde documenthouder zorgt voor een comfortabele positie van je hoofd en voorkomt dat er te veel druk komt op de tussenwervelschijven in de nek.

Benieuwd of een documenthouder geschikt is voor jouw werkzaamheden? Probeer één van onze documenthouders 30 dagen gratis uit in je eigen werkomgeving!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren