Viewgo Monitorarm Bureau 130

Art.nr. DAKT032.100028
De Viewgo Monitorarm Bureau 130 is eenvoudig te installeren en te verstellen. De monitorarm is geschikt voor 2 monitoren.
Vanaf € 139,00 excl. btw € 168,19 incl. btw

Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Heine de Bruin ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Dataflex

De Viewgo Monitorarm Bureau 130 is eenvoudig te monteren en te verstellen. Beide flatscreens kunnen gemakkelijk en snel in hoogte worden versteld. De Viewgo Monitorarm Bureau 130 wordt standaard geleverd met kabelmanagement en is voorzien van een bureauklem.

Ruimte besparend

De monitorarm is een slimme oplossing voor ergonomisch gebruik van twee monitoren. Door plaatsing van de monitoren boven het bureau in plaats van op het bureau komt kostbare ruimte vrij. De Viewgo is geschikt voor twee schermen t/m 24 inch. 

Aanbevolen door professionals

  • Eenvoudig te monteren
  • Inclusief kabelmanagement
  • Eenvoudig instelbaar

Specificaties

Lichamelijke klachtenHoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Aantal monitorenTwee monitoren
Verstel frequentieRegelmatig (flexwerkplek)
BevestigingBureauklem
LaptopbeugelNee
VerstelbaarJa
Vesa maatVESA 75 / 100
Klembereik5 - 40 mm
Maximale belasting in kg2 x 4 kg
KantelbaarJa
RoteerbaarJa
ZwenkbaarJa

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Flatscreenarm en monitorsteun

Wat is de juiste hoogte van mijn beeldscherm?

Een monitor moet op de juiste hoogte en afstand worden geplaatst. De hoogte van het scherm wordt als volgt bepaald: de bovenrand van het scherm moet op of iets lager dan ooghoogte staan. Als je niet blind kunt typen, moet de monitor lager, zodat je minder nekbelasting hebt. Je kijkt immers continu én naar de monitor én weer naar het toetsenbord. De kijkafstand in onderstaande tabel is bij benadering. De formule om de exacte kijkafstand te bepalen is: de tekenhoogte (hoogte van de letter op het scherm in mm x 165 / Letterype Arial 10 is 4 mm hoog. Dus is de kijkafstand 66 cm) De kijkhoek is ook van belang voor de productiviteit van de medewerker. De ideale kijkhoek is tussen de 15 en 30°.  

juiste hoogte van een beeldscherm

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Waarom een flatscreenarm of monitorsteun?

Om uw beeldscherm goed in te stellen, is het belangrijk dat je de hoogte, afstand en kijkhoek kunt instellen. Door gebruik te maken van een flatscreenarm of monitorsteun zet je je beeldscherm in een handomdraai in de juiste positie. Als je veel gebruik maakt van flexwerkplekken is een makkelijk instelbare flatscreenarm handig, zodat iedere medewerker de moeite zal nemen om het scherm op de juiste hoogte en afstand te plaatsen. 

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Dual of Multiscreen?

De grote beeldschermen van 22’’ of meer, kunnen ook in tweeën gedeeld worden, waardoor een dualscreen oplossing gecreëerd wordt. Steeds meer computergebruikers werken met twee of meer applicaties tegelijk, waarbij informatie van de ene applicatie vergeleken moet worden met die van een andere of moet worden gekopieerd van de ene naar de andere.

In deze gevallen is het prettig en werkt het veel efficiënter om beide applicaties naast elkaar weer te geven. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat hiermee bij specifieke taken 33% minder fouten gemaakt worden en de productiviteit minimaal 11% hoger is (Colvin, 2004).