LX Dual Direct flatscreenarm

Art.nr. IMKT032.100045
De LX Dual Direct is een eenvoudig te verstellen flatscreenarm voor twee schermen.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  330,- excl. btw  399,30 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

Ergotron

De LX Dual Direct is een compleet verstelbare flatscreenarm voor twee beeldschermen. De beeldschermen worden naast elkaar op de arm geplaatst.

Eenvoudig verstelbaar

De flatscreenarm is eenvoudig omhoog, naar beneden, naar voren en naar achteren te bewegen om de schermen in de gewenste positie te krijgen. Dankzij het profiel tussen de beeldschermen, kunnen beide beeldschermen eenvoudig tegelijkertijd worden versteld. Beide monitoren kunnen onafhankelijk van elkaar in hoogte worden versteld voor een goede uitlijning.

Verhoog het beeldschermcomfort

Met de LX Dual Direct kun je de beeldschermen ergonomisch positioneren. Dit voorkomt en verminderd oog, rug, schouder en nekpijn. Het gebruik van meerdere beeldschermen, zoals met de LX Dual Direct, kan bovendien de productiviteit verhogen.

Aanbevolen door professionals

  • Gebruik van twee schermen leidt tot een hogere productiviteit
  • Verstel beide schermen tegelijkertijd met een simpele aanraking
  • Beide schermen zijn individueel in hoogte verstelbaar

Specificaties

Lichamelijke klachten Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Aantal monitoren Twee monitoren
Verstel frequentie Regelmatig (flexwerkplek)
Bevestiging Bureauklem
Laptopbeugel Op aanvraag
Scherm positionering Naast elkaar
Verstelbaar Ja
Vesa maat VESA 75 / 100
Klembereik 60 mm
Kabelvoorziening Ja
Maximale belasting in kg 10 kg
Maximaal diepte bereik 224 mm
Kleur Wit
Kantelbaar Ja
Roteerbaar Ja
Zwenkbaar Ja

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Flatscreenarm

Wat is de juiste hoogte van mijn beeldscherm?

Een monitor moet op de juiste hoogte en afstand worden geplaatst. De hoogte van het scherm wordt als volgt bepaald: de bovenrand van het scherm moet op of iets lager dan ooghoogte staan. Als je niet blind kunt typen, moet de monitor lager, zodat je minder nekbelasting hebt. Je kijkt immers continu én naar de monitor én weer naar het toetsenbord. De kijkafstand in onderstaande tabel is bij benadering. De formule om de exacte kijkafstand te bepalen is: de tekenhoogte (hoogte van de letter op het scherm in mm x 165 / Letterype Arial 10 is 4 mm hoog. Dus is de kijkafstand 66 cm) De kijkhoek is ook van belang voor de productiviteit van de medewerker. De ideale kijkhoek is tussen de 15 en 30°.  

juiste hoogte van een beeldscherm

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Waarom een flatscreenarm of monitorsteun?

Om uw beeldscherm goed in te stellen, is het belangrijk dat je de hoogte, afstand en kijkhoek kunt instellen. Door gebruik te maken van een flatscreenarm of monitorsteun zet je je beeldscherm in een handomdraai in de juiste positie. Als je veel gebruik maakt van flexwerkplekken is een makkelijk instelbare flatscreenarm handig, zodat iedere medewerker de moeite zal nemen om het scherm op de juiste hoogte en afstand te plaatsen. 

Bekijk onze flatscreenarmen en monitorsteunen

Dual of Multiscreen?

De grote beeldschermen van 22’’ of meer, kunnen ook in tweeën gedeeld worden, waardoor een dualscreen oplossing gecreëerd wordt. Steeds meer computergebruikers werken met twee of meer applicaties tegelijk, waarbij informatie van de ene applicatie vergeleken moet worden met die van een andere of moet worden gekopieerd van de ene naar de andere.

In deze gevallen is het prettig en werkt het veel efficiënter om beide applicaties naast elkaar weer te geven. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat hiermee bij specifieke taken 33% minder fouten gemaakt worden en de productiviteit minimaal 11% hoger is (Colvin, 2004).  

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren