Ortho zadelmuis verticale muis

Art.nr. BSHW039.100024

De Ortho zadelmuis is een verticale muis die de volledige hand, pols en vingers ondersteunt. De vorm van de muis is aan te passen.

Vanaf € 119,00 excl. btw € 143,99 incl. btw

Op voorraad

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, meestal binnen 48 uur.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

De Ortho zadelmuis is ontworpen vanuit wetenschappelijk perspectief. De muis is gebaseerd op het gewenste comfort en de hand- en armpositie die men heeft in rusttoestand.

Geschikte muis

Deze belangrijke uitgangspunten hebben geresulteerd in de ontwikkeling van de OrthoMouse. Het resultaat is een muis waarbij de hand rust in de juiste stand en goed is opgevuld. Klik hier als je wilt weten welke muis het meest geschikt is voor jou.

Aanpasbare muis

De OrthoMouse kan de muis in de juiste handmaat gezet worden voor comfortabele bediening van de muisknoppen met de vingers naar beneden (slechts 30 gram). De muis is aanpasbaar met behulp van verwisselbare opzetstukken voor een kleine, middelgrote en grote hand. Daarom is de Ortho zadelmuis voor een ieder geschikt.

Aanbevolen door professionals

 • Gewenste positie voor arm en pols
 • Geen scroll wiel meer, maar een zeer geavanceerde, licht te bedienen scroll knop voor de duim
 • Zeer comfortabel
 • Geschikte voor iedere handmaat

Specificaties

Lichamelijke klachtenBovenarmklachten, Elleboogklachten, Handklachten, Nekklachten, Onderarmklachten, Polsklachten, Schouderklachten
Links- of rechtshandigRechtshandig
Type muisVerticale muis
CompatibiliteitMac, Windows
Type aansluitingBedraad
Type driverPlug and play
MaatStandaard
Precisie muisNee
DPI1200
DPI instelbaarNee
ScrollfunctieJa
Horizontaal scrollenNee
Aantal knoppen3
Instelbare knoppenNee
KleurZwart

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische muis

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Wat zijn de voordelen van een centrische muis?

Met een centrische muis is het mogelijk om de reikafstand naar de muis volledig te beperken. De muis ligt namelijk recht voor het lichaam. Een centrische muis zorgt ervoor dat binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hierbij kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld. De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. 

Bekijk onze centrische muizen

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Wat moet ik doen als mijn muiswijzer niet soepel meer beweegt ?

Wanneer de muiswijzer niet meer soepel loopt, controleer dan het volgende.

 • Controleer de snelheidsinstellingen van de muiswijzer.
 • Controleer of er zich geen stof etc. heeft opgehoopt in het optische oog van het LED licht onderop de muis, blaas voorzichtig in het oog om de belemmering te verwijderen.
 • Voor de bedraadde versie, controleer de kabelverbinding.

Waarom moet mijn muiswijzer snelheid ingesteld staan op 50% ?

De muiswijzer snelheid moet eigenlijk altijd op 50% staan om ongewenste spierspanningen tegen te gaan. Om de snelheid van de muiswijzer aan te passen in windows volg deze stappen.

 1. Klik op "Start" links onderin het scherm.
 2. Klik op Configuratiescherm.
 3. Op de volgende pagina klik op "Muis"
 4. In het tabblad bovenin, klik op "Opties voor de aanwijzer"
 5. Dan kun je de snelheid van de muiswijzer aanpassen door het schuifblokje naar het midden te schuifen.