RollerMouse

Filter op

6 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

RollerMouse

Met een rollermouse is het mogelijk om de nekafstand naar de muis volledig te beperken. Een rollermouse ligt centraal voor je toetsenbord, waardoor je niet meer hoeft te reiken naar de muis. Hierdoor zorgt een rollermouse ervoor dat de gebruiker binnen zijn of haar comfortzone werkt; je armen, polsen en handen blijven in één lijn. Bijkomend voordeel, de rollermouse is geschikt voor links- en rechtshandig muizen. Hierdoor kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld.

Waarom een rollermouse?

De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. Voer je veel administratieve taken uit en maak je hierbij ook veel gebruik van het numerieke gedeelte van je toetsenbord? Dan is een rollermouse ook perfect.

Hoe werkt een rollermouse?

De rollermouse plaats je recht voor het toetsenbord. Deze positie zorgt ervoor dat armen, polsen en handen in één lijn komen. De bediening van de muis vindt plaats recht voor het lichaam binnen de schouders in de zogenaamde comfortzone. Je armen blijven dicht bij je lichaam en je handen in de buurt van je toetsenbord. Doordat je bij het gebruik van de centrische muis niet meer ver hoeft te reiken naar de muis voorkom je onnodige belasting in het nek-schoudergebied.

De voordelen van een rollermouse

  • Voorkomt onnodig reiken naar de muis, armen blijven dichtbij het lichaam
  • Verminder de spierspanning in je armen met tenminste 20%1
  • Adequate manier van werken door efficiëntere workflow
  • Reduceert arm- en schouderklachten
  • Makkelijk navigeren over meerdere beeldschermen
  • Afwisselend gebruik van linker- of rechterhand (of beide) voorkomt vermoeidheid in 1 specifieke hand
1: Harvardstudie Evaluating the Effect of Four Different Pointing Device Designs on Upper Extremity Posture and Muscle Activity during Mousing Tasks

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren