Yogitype toetsenbord

Art.nr. 106319

Het Yogitype ergonomisch toetsenbord zorgt er dankzij het ontwerp voor dat je nek en schouders altijd zijn ontspannen.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, als een product niet voldoet krijg je het geld terug.

Omschrijving

Yogitype

Het Yogitype toetsenbord is het resultaat van gedegen wetenschappelijk onderzoek. Gebruik van dit toetsenbord leidt tot vermindering van de spierspanning. Vooral de spanning in spieren die gevoelig zijn voor RSI vermindert aanzienlijk.

Het Yogitype toetsenbord biedt veel meer comfort en designmogelijkheden dan een normaal, horizontaal toetenbord.

Ontspannen houding

Doordat je armen en schouders in een open houding liggen, blijven je schouders laag en ontspannen. Doordat je polsen op de comfortabele steunen rusten en de toetsen op je vingers ben je in alle omstandigheden relaxed.

Ontwerp van de Yogitype

De Yogitype is een opvouwbaar toetsenbord dankzij de scharnier in het midden. Het compacte design en het feit dat het toetsenbord demontabel is maakt het toetsenbord eenvoudig mee te nemen. Bovendien is het toetsenbord zeer solide.

Aanbevolen door professionals

  • Geïntegreerde muis
  • Vermindert spierspanning
  • Optimaal comfort
  • Erg compact

Specificaties

Lichamelijke klachten Onderarmklachten, Polsklachten
Links- of rechtshandig Links- en rechtshandig
Type aansluiting Bedraad
Type toetsenbord Gesplitst toetsenbord
Instelbare knoppen Nee
Functietoetsen Nee
Sneltoetsen Nee
Compatibiliteit Mac, Windows
Toetsenbord indeling Qwerty
Geïntegreerde USB hub Nee
Type schakelaar Membraam
Numeriek Nee
Kleur Zwart

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Yogitype Onderzoek

356,54 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Toetsenbord

Wat is RSI - KANS?

Het nieuwe woord voor RSI, Repetitive Strain Injury, is KANS, Klachten Arm, Nek en Schouder. Dit is een verzamelnaam voor allerlei ziektebeelden en pijnklachten die op enige wijze gerelateerd zijn aan arbeid en de herhaalde bewegingen, krachtsinspanningen en belastende houdingen die daarbij optreden. Werkdruk en stress spelen een rol, omdat deze leiden tot verhoogde spierspanning. Zo is ook gebrek aan beweging een risicofactor, omdat dit leidt tot verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning in bijvoorbeeld de nek/schoudergordel.

Meer over RSI & CANS

Waarom een los numeriek toetsenbord?

Als je het numerieke gedeelte van je toetsenbord niet of nauwelijks gebruikt, kan je beter een toetsenbord gebruiken zonder numeriek gedeelte. Echter kan een numeriek toetsenbord in sommige situaties wel handig zijn. Voor deze situaties leent een los numeriek toetsenbord zich uitstekend. Door middel van plug & play is een numeriek toetsenbord snel en makkelijk in te zetten als dat nodig is. Voor mensen die intensief gebruik maken van een numeriek toetsenbord hebben we enkele uitgebreide modellen in ons assortiment met extra functies zoals een ingebouwde calculator. 

Bekijk onze numerieke toetsenborden

Waarom een minitoetsenbord?

Compacte toetsenborden of minitoetsenborden verminderen de reikafstand naar de muis (Cook, 1998), verlagen de belasting van de onderarm en worden als meer comfortabel ervaren dan standaard toetsenborden (Van Lingen, 2003). De muis wordt bijna 2 keer meer gebruikt dan het toetsenbord. Daarom is het van groot belang dat de muis goed gepositioneerd kan worden, dichtbij het lichaam. Een standaard toetsenbord veroorzaakt bij personen die rechtshandig muizen een ongunstige positie van de arm, namelijk relatief ver van het lichaam verwijderd. Met als gevolg dat de reikafstand en daarmee de kans op klachten groter wordt. Als het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet intensief wordt gebruikt, is een compact toetsenbord een zeer gezond alternatief. 

Bekijk onze minitoetsenborden

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren