Gezond en veilig werken met een Exoskelet

Een exoskelet is een draagbaar skelet dat jezelf kunt aansturen. Het skelet biedt ondersteuning door fysieke kracht te genereren die nodig is om taken uit te voeren en vermindert hiermee je lichamelijke belasting.

Zelf het gemak van een Exoskelet ervaren

Waarom een Exoskelet?

In de industrie zien we veel lichamelijk zware werkzaamheden. Je werkt langdurig in belastende houdingen en belast hiermee je lichaam. Het gebruik van een exoskelet zorgt voor de juiste ondersteuning van je lichaam en is een werkhouding ondersteunend hulpmiddel dat de duurzame inzetbaarheid verbetert. Arbeidsomstandigheden voor fysiek belaste werknemers worden verbeterd en tiltaken worden vergemakkelijkt. Je verhoogt hiermee de productiviteit, flexibiliteit en de kwaliteit van de productie.

Chairless Chair

Exoskelet Chairless ChairHet exoskelet ''Chairless Chair'' is geschikt voor medewerkers in de industrie die veel staande werkzaamheden verrichten en regelmatig in onhandige houdingen moeten werken. Ook perfect op locaties waar je geen ruimte hebt voor een werkstoel, maar wel ondersteuning wenst. Inmiddels gebruiken bijna alle grote autofabrikanten de Chairless Chair.

Voordelen Chairless Chair

Vinkje  Maakt werken in een comfortabele houding mogelijk
Vinkje  Verhoogt de productiviteit
Vinkje  Verlaagt de belasting op benen en rug
Vinkje  Vermindert de verzuimkosten
Vinkje  Een actieve zithouding bevordert de gezondheid (preventie)

Exoskelet Skelex V1.4Skelex

Het exoskelet ''Skelex'' is voor het bovenlichaam. Ondersteunt de bovenarmen bij repetitieve handelingen vanaf borsthoogte en hoger. Geschikt voor werkzaamheden als (de)montage, onderhoud, las- en slijpwerk, schuur- en polijstwerk, schilder- en stucwerk, werk in de groenvoorziening.

Voordelen

Vinkje  79% minder vermoeidheid
Vinkje  36% minder spieractiviteit tijdens schuren
Vinkje  21% minder spieractiviteit tijdens langdurig optillen van een boormachine*
*Onderzoek uitgevoerd in lab TU Delft bij overheadwerkzaamheden

Zelf het gemak van een Exoskelet ervaren

Wil je meer weten over deze exoskeletten en zelf ervaren wat een exoskelet kan betekenen voor jouw organisatie? Vraag een gratis demonstratie aan bij jou op de werkvloer. 

Sjak de Vries

Direct gratis advies via 088 240 00 60 of laat je terugbellen door een deskundige. 

Lees hier de blog over Exoskeletten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren