Een hot item de afgelopen maanden: duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Maar hoe doe je dat? Ben Tiggelaar, gedragsonderzoeker, trainer en publicist, hij schrijft elke week op nrc.nl over management en leiderschap. Hij schreef over de Seniorenfabriek. omdat we ouder worden en langer door moeten werken.

Een hot item de afgelopen maanden: duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Maar hoe doe je dat? Ben Tiggelaar, gedragsonderzoeker, trainer en publicist, hij schrijft elke week op nrc.nl over management en leiderschap. Hij schreef over de Seniorenfabriek. omdat we ouder worden en langer door moeten werken.

Volgens de statistieken gaat het vanaf je vijftigste levensjaar hard achteruit met de gezondheid en arbeidsproductiviteit. BMW is sinds een paar jaar bezig met het geschikt maken van het productiewerk voor ouderen en hebben de Seniorenfabriek geïntroduceerd.

Moraal van het verhaal: pas de werkomgeving aan op je medewerkers.Maar onderzoek wijst uit dat het nog niet zo eenvoudig is om werknemers te helpen bij een gezonde leefstijl.

Hulp nodig?

Door Aafke Wallie van Dijk

‘Bij Health2Work hebben we als doel om mensen een gezonde werkplek te bieden.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren