Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Douche- en toilethulpmiddelen

Douche- en toilethulpmiddelen

In de zorg is douchen en wassen een dagelijkse handeling. Voor de zorgverlener, maar ook voor de cliënt is dit een activiteit wat veel energie vraagt. Het douchen en wassen zelf is meestal niet het meest intensief. Er wordt veel tijd gespendeerd aan de handelingen rondom het douchen, denk aan transfers en aan- en uitkleden. Door ergonomische hulpmiddelen te gebruiken, kunnen wij efficiënter werken. Maar nog veel belangrijker is dat we winst behalen op het gebied van fysieke belasting.

Wij hebben voor iedere zorgsituatie een passende ergonomische oplossing zodat de zorgverlener minder fysieke belasting ervaart. Bekijk ons aanbod ergonomische douche- en toiletstoelen.

Wil je meer weten over de verschillende hulpmiddelen?

Doe meer kennis op

Meer kennis over ergonomische douche- en toilethulpmiddelen

Kennisbank

In hoogte verstelbare douche- en toiletstoel

Om de zorgverlener minder te belasten, kunnen wij voor iedere zorgsituatie een passende douchestoel bieden. Het maakt niet uit of de cliënt juist zwaar of erg licht is. Er zijn diverse mogelijkheden om het douchen aangenaam en veilig te maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrisch of hydraulische in hoogte verstelbare douche- en toiletstoel. Door op de juiste hoogte werken, verminderen wij de fysieke belasting bij deze handeling.

In hoogte verstelbare douchebrancard

Een zorgverlener kan ervoor kiezen om een douchebrancard te gebruiken bij cliënten die minder mobiel zijn. Het is een brancard die bestand is tegen water en kan worden verplaatst naar de douche. Een goede douchebrancard met de juiste opties zorgt ervoor dat de zorgverlener de handen vrij heeft tijdens deze handeling. Denk hierbij aan onder andere voetbediende hoogteverstelling.

Advies nodig? Wij denken graag met je mee!

Onze ergonomische adviseurs staan klaar om te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor iedere situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.