Slechts één op de tien werknemers is tevreden over zijn of haar werkplek. Wat kun jij doen om tevreden naar je werk te gaan?

Je werkplek heeft grote invloed op de manier waarop jij je werk uitvoert. Heb je een fijne werkplek dan ben je gezonder en productiever dan iemand die niet tevreden is over zijn of haar werkplek. In dit artikel vind je zes tips om een fijne werkomgeving te creëren. De zevende tip die Health2Work jou wil geven is: zorg ervoor dat je werkplek ergonomisch ingericht is! Een ergonomisch ingerichte werkplek zorgt ervoor dat je je werk gezond, efficiënt en energiek kunt uitvoeren, zodat je voortaan met plezier naar je werk gaat.

1. Speciale concentratieruimtes

Kantoortuinen zijn rumoerig, je wilt vaak niet meeluisteren naar je collega’s die over hun weekend vertellen of privé telefoontjes tussendoor plegen. Kortom, concentratie is wel een ding met die onafgebroken stroom aan afleiding en teveel geluid. Daarom is het belangrijk dat je als werkgever flexibele concentratieruimtes inricht. Plekken waar je goed geconcentreerd kunt werken.

2. Laat medewerkers zelf kiezen

Even ongestoord twee uurtjes onafgebroken werken aan dat beleidsstuk. Of juist in een team brainstormen en gezamenlijk een plan maken. Hoe meer je medewerkers zelf laat kiezen over waar, hoe en met wie ze werken, hoe meer betrokken ze zijn.

3. Up-to-date technologie

Niks zo erg als trage computers, zeker als je thuis al nieuwe en snellere apparatuur hebt. Werknemers die gebruik kunnen maken van tablets, smartphones, laptops en videoconferencing zijn gemiddeld blijer en meer betrokken dan degenen die daar geen beschikking over hebben.

4. De werkplek moet als thuis voelen 

Een werkplek moet ook comfortabel voelen. Niet alleen voor de stilte maar ook het zitcomfort. Ergonomisch ontworpen meubilair is van groot belang voor het welzijn van de medewerkers. Het emotionele comfort verhogen? De kantoorruimte moet aanvoelen als ‘thuis’.

5. Breng mensen samen

Mensen letterlijk of via technologie bij elkaar brengen, betekent dat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Zo voelen werknemers een grotere betrokkenheid met elkaar en met de organisatie. Maar hou ook de informele band in de gaten. Collegialiteit ontstaat ook door gezelligheid. Door het inrichten van een koffiebar, netwerkcafé, loungeruimte of heuse bar stijgt de onderlinge verbondenheid en tevredenheid.

6. Buitenlucht

Het nemen van pauzes in de buitenlucht is belangrijk voor het functioneren en tot rust komen van mensen. Verlaag de drempel om naar buiten te gaan. Ga eens een overleg doen in de buitenlucht. Of al wandelend. Dat werkt verrassend goed

Wil je weten of jouw werkplek ergonomisch ingericht is?

> Doe de werkplektest!

Bron: www.pwnet.nl

Door Djurre de Boer

'Voldoende bewegen is belangrijk. Dus kom in beweging!'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren