Ergonomische oplossingen

Health2Work is één van de grootste spelers op het gebied van ergonomie in Nederland met als doel het adviseren over en verzorgen van gezonde en efficiënte werkomgevingen.

Doe de werkplektest!

Bekijk hieronder ons aanbod aan ergonomische oplossingen. Advies nodig? Bel 088 240 00 60

Meer informatie of advies nodig?
Bel 088 240 00 60 voor persoonlijk advies.

Daarom Health2Work

  • Probeer alle dynamische producten 30 dagen gratis!
  • Direct een persoonlijk advies
  • Mogelijkheid tot maatwerkoplossingen
Welke oplossing is geschikt?

Vragen van klanten over ergonomische oplossingen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Waarom een minitoetsenbord?

Compacte toetsenborden of minitoetsenborden verminderen de reikafstand naar de muis (Cook, 1998), verlagen de belasting van de onderarm en worden als meer comfortabel ervaren dan standaard toetsenborden (Van Lingen, 2003). De muis wordt bijna 2 keer meer gebruikt dan het toetsenbord. Daarom is het van groot belang dat de muis goed gepositioneerd kan worden, dichtbij het lichaam. Een standaard toetsenbord veroorzaakt bij personen die rechtshandig muizen een ongunstige positie van de arm, namelijk relatief ver van het lichaam verwijderd. Met als gevolg dat de reikafstand en daarmee de kans op klachten groter wordt. Als het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet intensief wordt gebruikt, is een compact toetsenbord een zeer gezond alternatief. 

Bekijk onze minitoetsenborden

Waarom en wanneer maatwerk?

De afgelopen jaren is steeds meer aandacht besteed aan het ontwerpen van kantoormeubilair. Met als gevolg dat er veel ergonomisch onderzoek is verricht naar onder andere drukverdeling, bewegingsmechanieken en comfortbeleving. Naast deze onderzoeken wordt door fabrikanten ook gebruik gemaakt van data uit de DiNed tabel. Deze tabel bevat gegevens over lichaamsafmetingen van de Nederlandse beroepsbevolking. Ondanks het verbeterde meubilair voldoet standaard meubilair in 5 tot 10% van de gevallen onvoldoende. In deze gevallen kunt u gebruik maken van de maatwerkoplossingen van Health2Work. Wij komen bij je langs om de situatie op te nemen en een goed advies te geven. Onze Ergoshape bureaustoel is een voorbeeld van maatwerk, waarbij we toch de gebruiker de mogelijkheid bieden om de stoel op proef enkele weken te testen.

Neem contact op voor meer informatie

Waarom is staand werken goed voor je lichaam?

De statische belasting van het lichaam is de oorzaak van vele lage rug-, nek- en armklachten. Met als gevolg dat verzuim op de loer ligt. Daarom is het verstandig om zittend werken af te wisselen met staand werken. Hiervoor kunt u gebruik maken van de elektrisch in hoogte verstelbare tafels van Health2work. Mensen die voor lange tijd ononderbroken zitten of staan hebben een veel grotere kans op rugpijn dan mensen die de mogelijkheid hebben om regelmatig te wisselen tussen zitten en staand werken.’Dr. S. Pheasant, ‘Ergonomics, Work and Health’, 1991

Bekijk onze zit-sta-bureaus

Ergonomische oplossingen

Health2Work richt zich op het bieden van ergonomische oplossingen binnen de werkomgeving. Daarbij biedt Health2Work deskundig ergonomisch advies op maat. De klant staat centraal en alles wordt in werking gesteld om de fysieke klachten van werknemers te voorkomen en te verminderen. Ergonomisch werken is belangrijk, omdat hierdoor verzuim wordt tegengegaan en werknemers gezond werken en blijven. De juiste ergonomische werkplek helpt bij het ergonomisch werken en hierbij is vooral dynamiek en actief zitten belangrijk.

Ergonomisch advies voor een ergonomische werkplek

De ergonomische adviseurs van Health2Work, met veel ervaring op het gebied van ergonomie, geven advies over de juiste ergonomische werkplek. Dynamisch werken voert daarbij de boventoon, het is van belang dat de werknemer actief zit en in beweging blijft achter zijn of haar bureau. Hierdoor word je productiever, creatiever en gezonder op het werk. Ergonomisch verantwoord werken houdt in dat de werknemer goed wordt ondersteund in zijn of haar werkzaamheden met als focus de activiteit van de werknemer.

Health2Work Academy voor ergonomisch advies

Ergonomisch advies is erg belangrijk binnen Health2Work. Daarom is de Health2Work Academy ontwikkeld, om ergonomische kennis te delen met iedereen. Alles over ergonomie wordt verteld in workshops, lezingen, blogs en ook kunnen werkplekanalyses uitgevoerd worden met als doel een juist ergonomisch advies voor de werknemer.

30 dagen ergonomische oplossingen op proef

Wil je een ergonomische muis of toetsenbord proberen? Of een ergonomische bureaustoel testen? Dit kan 30 dagen gratis op bijna al onze ergonomische producten. Benieuwd? Lees hier meer over het proefplaatsing concept.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren