Het Nieuwe Werken vraagt om vernieuwing van inrichting en werkplekken. Het gaat immers niet meer alleen over de vaste kantoorwerkplek, maar ook over flexwerken, mobiel werken en thuiswerken. Al deze vormen van werken vragen een goede en doordachte invulling op het gebied van inrichting en ergonomie. We onderscheiden vier werkplekconcepten.

Vaste werkplek

Vaste werkplek

Bij een vaste werkplek wordt de werkplek steeds door dezelfde medewerker gebruikt. De werkplek kan dus optimaal op deze persoon en zijn taken worden afgestemd. Het is een persoonlijke ergonomische omgeving. Het bureau, de stoel, de monitorhoogte en diepte, de documenthouder, het compacte toetsenbord en het type muis kunnen persoonsgericht worden ingevuld.

Lees verder…

 

Mobiele werkplek

Mobiele werkplek

Medewerkers werken steeds vaker onderweg, bij de klant, in de trein, op de luchthaven of in het hotel. En mensen werken ook steeds langer onderweg. Ook hiervoor moeten dus adequate maatregelen worden genomen om comfortabel en efficiënt te kunnen werken. Hulpmiddelen zoals laptophouders, toetsenborden en muizen moeten zo compact en licht mogelijk zijn.

Lees verder…

 

Flexwerkplek

Flexwerkplek 

Bij Flexwerken wordt een werkplek door verschillende medewerkers gebruikt. De organisatie wordt taakspecifiek ingericht zo ontstaan er verschillende ‘eilanden’ met concentratiewerkplekken en overlegwerkplekken. Er ontstaat een veel betere bezettingsgraad van de werkplekken. Het is een algemene ergonomisch ingerichte omgeving.

Lees verder…

 

Thuiswerkplek

Thuiswerkplek 

 Thuiswerkplek wordt steeds populairder. Logisch, want de moderne techniek maakt het mogelijk en de tijdsindeling wordt een stuk efficiënter. Mijd de ochtendspits en begin de werkdag thuis, of werk de gehele dag thuis om een rapport af te maken of ander computerwerk te doen.

Lees verder…

Vrijblijvend advies
Sanne is onze expert op het gebied van het nieuwe werken

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren