De kwaliteit van matrassen is afhankelijk van de kwaliteit van het schuim. Het schuim van een matras reageert, net zoals lichaamsweefsel, op lange termijn niet goed op druk en vocht. Onderzoek toont aan dat matrassen door beschadiging sneller vervuilen en hiermee een grotere kans ontstaat op het uitbreken van bacteriële infecties.

Health2Work Services biedt de mogelijkheid om periodiek matrassen te controleren. Een matras heeft het grootste contactoppervlak met de patiënt. Zonder effectieve reiniging en onderhoudsprotocollen vormt het matras een hoog risico voor infectie van patiënten of medewerkers. Een jaarlijkse controle zorgt ervoor dat matrassen 'fit for purpose' en effectief blijven.

Wij werken met een vast protocol, waarmee we systematisch alle matrassen op de belangrijkste punten controleren. We controleren onder andere de dikte van het matras, de kwaliteit van de matrashoes en de conditie van het schuim.

Deze controle bevordert en verlengt de levensduur van het matras. Met regelmatige audits wordt voorkomen dat producten beschadigingen oplopen en daardoor eerder decubitus veroorzaken bij patiënten.

 

Informeer naar de mogelijkheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren