Hoeveel tijd breng jij door op je werkplek? Gemiddeld brengen we zo'n 6 à 7 uren door op onze werkplek. De stijgende pensioenleeftijd zorgt ervoor dat we langer moeten doorwerken. Dit houdt ook in dat we langer gebruik maken van onze werkplek. Een gezonde werkomgeving is belangrijker dan ooit. In een werkplekonderzoek brengen we de huidige situatie in kaart en geven we tips en adviezen om de werkplek te verbeteren, zodat jij in ergonomische houding je werkzaamheden kunt uitvoeren. Daarnaast is een werkplekonderzoek gericht op het voorkomen of verhelpen van gezondheidsklachten. Benieuwd of jouw werkplek of de werkplekken binnen jouw bedrijf goed zijn ingesteld? Laat een werkplekonderzoek uitvoeren.

We maken onderscheid tussen twee type werkplekonderzoeken:

  • Ergonomiepaspoort lite 
    Een Ergonomiepaspoort Lite is een snelle ergonomische rondgang, waarbij de medewerker kort wordt verteld wat belangrijk is bij de instelling van de werkplek. De werkplek wordt samen met de medewerker zo goed mogelijk ingesteld. De juiste afmetingen van de werkplekinstellingen worden genoteerd en aan jou doorgegeven. Tevens wordt er gevraagd naar eventuele werkgerelateerde klachten. Hiermee wordt rekening gehouden bij het instellen van de werkplek en kan, indien noodzakelijk, een aanpassing voor worden voorgesteld.
  • Ergonomiepaspoort 1
    Ergonomiepaspoort 1 is een werkplekinstructie, waarbij gekeken wordt naar zithouding, grijpen en knijpen in het nek-schoudergebied en de spierspanning in de onderarm. De zithouding en werkplekinstellingen worden zo optimaal mogelijk ingesteld. Daarbij worden tips gegeven over werktechnieken. Tevens wordt aan de hand van een gestructureerde vragenlijst bewustwording gecreëerd over de werkdruk, werktaken en werkorganisatie van de medewerker.

De onderzoeksuitkomsten worden in een zogenoemd Ergonomiepaspoort samengevat. Onderdelen van deze rapportage zijn: de vragenlijst, de individuele werkplekinstellingen, klachten, tips en aanbevelingen.

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren