BMA Axia Plus 24-7 ergonomische bureaustoel

Art.nr. BMKT010.100004

De bureaustoel BMA Axia Plus 24/7 is een zeer comfortabele beeldschermstoel. De stoel is speciaal afgestemd op de wensen van mensen die tijdens het werk langdurig moeten zitten.

Lees meer..
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

BMA Ergonomics

De BMA Axia Plus 24/7 bureaustoel is geschikt voor luchtverkeersleiders, medewerkers van ziekenhuizen, meldkamers, alarmcentrales, dealingrooms en andere 24/7 werkplekken.

Ergonomisch en comfortabel

Het is van groot belang dat het zitmeubilair comfortabel en ergonomisch gevormd is, zodat men tijdens het werk optimaal geconcentreerd en fysiek fit blijft. De BMA Axia Plus 24/7 is een robuuste beeldschermstoel die maximaal zitcomfort biedt en daarom uitermate geschikt is voor 24-uursgebruik.

Standaardpakket

Standaard voor deze bureaustoel is een extra hoge rugleuning met hoofdsteun om de gebruiker uitstekende ondersteuning te bieden. De stoel biedt daarmee, zoals eerder vermeld, een hoog niveau van comfort en ergonomische verantwoorde ondersteuning. Naast het comfort dat de stoel biedt, heeft de ergonomische bureaustoel een extra sterke mechaniek. Dit betekent dat gebruikers tot 170 kg goed kunnen werken op deze stoel. 

24/7

Het gebruik van een 24-uurs bureaustoel is vaak in combinatie met een 24/7 werkplek. Health2Work biedt maatwerkoplossingen en daarom is het handig de bureaustoel te combineren met een 24/7 werkplek.

Duurzaamheid

De fabrikant en wij doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten onder het mom van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door het gebruik van duurzame materialen is de stoel voor 98% recyclebaar. De BMA Axia Plus 24/7 is daarmee een multifunctionele ergonomische bureaustoel. 

Aanbevolen door professionals

  • Multi armleggers
  • Extra hoge rug
  • Geschikt voor 24/7 gebruik

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
PostuurGemiddeld
Type werkplek24/7 werkplek
ZithoekverstellingJa
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte40 cm
Maximale zithoogte55 cm
Minimale zitdiepte38 cm
Maximale zitdiepte48 cm
SchuifzittingJa
RugleuningJa
Minimale hoogte rugleuning17 cm
Maximale hoogte rugleuning23 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers20 cm
Maximale hoogte armleggers31 cm
Minimale breedte tussen armleggers36 cm
Maximale breedte tussen armleggers53 cm
NeksteunOp aanvraag
Maximale belasting in kg170 kg
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenVoor harde vloer

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

BMA Axia Plus 24/7 Informatie

481,56 KBPDFDownloaden

BMA Axia Plus 24/7 Instructie

378,91 KBPDFDownloaden

BMA stoffenkaart

2,1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Controller - 24 uurs bureaustoel

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren