BMA Axia Secur Exclusive 24-7 ergonomische bureaustoel

Art.nr. 101074

De BMA Axia Secur Exclusive 24/7 bureaustoel is ideaal voor 24-uurs werkplekken. De stevige constructie, de hoge mate van comfort en de robuuste uitstraling zorgen ervoor dat deze stoel zeer geschikt is voor observatie- en bewakingswerkplekken.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

BMA Ergonomics

De BMA Axia Secur Exclusive 24/7 bureaustoel is geschikt voor portierswerkplekken, werkplekken bij bruggen/sluizen, penitentiaire inrichtingen, controlekamers bij de olie/chemie- en procesindustrie en andere 24/7 werkplekken. De stoel heeft een rughoogte van 60 cm en biedt daarmee een uitstekende ondersteuning aan de rug. 

Hygienisch

Het is voor deze ergonomische 24-uurs bureaustoel belangrijk dat de stoel goed gereinigd kan worden. Daarom is een beschermhoes voor de hoofdsteun leverbaar en deze beschermhoes is tevens uitwasbaar. 

Soorten armleggers

De Secur24 Exclusive is leverbaar met wegklapbare armleggers en multi armleggers. De multi armleggers zijn breedte, hoogte en diepte instelbaar. Een groot voordeel van de wegklapbare armleggers is dat deze in een hoek te verstellen zijn en het mogelijk is om ze naar boven toe weg te klappen.

Dynamisch werken

Hele dagen zitten brengt verscheidene gezondheidsrisico's met zich mee. Het is daarom van belang dat men zitten ook afwisselt met bewegen. Het wordt hierom aangeraden om werkplekken waar lang wordt gezeten als een dynamische werkplek in te richten. Een BMA Axia Secur Exclusive 24/7 is een geschikte 24-uurs ergonomische bureaustoel. 

Aanbevolen door professionals

  • Voldoet aan EN 1335
  • Zeer comfortabel
  • Robuuste uitstraling

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Type werkplek Vaste werkplek, 24/7 werkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Kleur Zwart
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 38 cm
Maximale zitdiepte 48 cm
Breedte zitting 50 cm
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Neksteun Ja
Maximale belasting in kg 200 kg
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

BMA Axia Secur Exclusive 24/7 Informatie

659,02 KB PDF Downloaden

BMA stoffenkaart

2,1 MB PDF Downloaden

BS 5459 :  Deel 2 

1,76 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Controller - 24 uurs bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren