RH Logic 400 Elite 24-uursstoel

Art.nr. 104350
De RH Logic 400 Elite 24/7 is een 24-uursstoel die je stimulueert om actief te zitten. De RH Logic 400 Elite is een stoel die zich aan jou aanpast, en niet andersom.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

RH Stoelen

De RH Logic 400 Elite 24/7 betreft een ergonomische bureaustoel die uitermate geschikt is en bovendien ontwikkeld is voor 24-uurs werkplekken. Het model is naast een comfortabele stoel tevens een geteste en goedgekeurde bureaustoel ten behoeve van 24-uurs gebruik. De RH logic 400 is normaal geschikt voor gebruikers met een gemiddeld postuur.

Vrije schommelstand

De Logic 400 Elite bureaustoel beschikt over een vrije schommelstand. Dit bevordert een actieve zithouding. Wij raden aan regelmatig gebruik te maken van deze stand. Verder is de stoel flexibel en beschikt de bureaustoel over veel eenvoudig te bedienen in- en verstelmogelijkheden. De Elite heeft een hoge rugleuning. De bureaustoel kan worden afgestemd op jouw afmetingen, wensen en persoonlijke stijl. De Elite is voorzien van extra vulling met verbeterde ventilatie.

Stoffering Elite

De Elite is een 24-uursstoel en is voorzien van een dikkere wollen laag dan de gewone logic 400. Het kussen bevat 500 gram/m2 wol in plaats van de standaard 300 gram/m2. De dikkere wollen laag zorgt voor extra ventilatie. Dit zorgt ervoor dat de stoel fris blijft.

Actief zitten

Mensen zijn niet gemaakt om hele dagen te zitten. Het is belangrijk dat er wordt bewogen, van werkhouding wordt gewisseld en voornamelijk rechtop wordt gezeten. Het hebben van een goede houding voorkomt gezondheidsklachten en zorgt ervoor dat je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dit valt onder actief zitten. Hierbij is het belangrijk dat de RH Logic 400 Elite 24/7 zich aan jou aanpast en niet omgekeerd.

Aanbevolen door professionals

  • Voor langdurig gebruik
  • Hoge rugleuning
  • Extra sterk

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplek Vaste werkplek, Thuiswerkplek, 24/7 werkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Nee
Instelmogelijkheden Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Elektrische bediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 43,5 cm
Maximale zithoogte 55,5 cm
Minimale zitdiepte 47,5 cm
Maximale zitdiepte 53,5 cm
Schuifzitting Nee
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44,5 cm
Minimale hoogte rugleuning 62 cm
Armleggers Ja
Neksteun Ja
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Keurmerk / Norm GREENGUARD, NEN

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

Prestatie onderzoek RH Logic 400

395,03 KB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Controller - 24 uurs bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren