BMA Axia 2.1 ergonomische bureaustoel

Art.nr. 101119
De BMA Axia 2.1 bureaustoel met tijdloos design is vooral geschikt voor kleinere personen, omdat de rugleuning lager is.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

BMA Ergonomics

De ergonomische bureaustoel BMA Axia 2.1 heeft een tijdloos design en is vooral geschikt voor kleinere personen, omdat de rugleuning lager is dan bij de BMA Axia 2.2. De lage rug biedt de gebruiker de juiste ondersteuning. Mede dankzij de gebruiksvriendelijke instelbaarheid is de stoel inzetbaar voor iedere kleinere gebruiker.

Modulair opgebouwd

De bureaustoel is modulair opgebouwd en daarom gemakkelijk aan te passen naar persoonlijke voorkeur. Een actieve zit is zeer belangrijk op de werkvloer, dit zorgt namelijk voor een goede bloedsomloop en daardoor wordt je productiever en langer geconcentreerd. Deze actieve zit wordt bereikt door het gewicht instelbaar kantelmechaniek.

Smart technologie

Deze bureaustoel is uitvoerbaar met de BMA Smart technologie. Dit is een systeem waarbij de gebruiker geattendeerd wordt op het juist zitten op de bureaustoel. Bij verkeerd gebruik word je daarop gewezen door middel van een trilsignaal. Door op het label te kijken, kun je exact zien hoe je de zithouding kunt verbeteren. 

Axia Smart Active

Alle Axia 2.0 stoelen zijn uit te rusten met het Axia Smart Active systeem. Dit systeem wijst de gebruiker niet alleen op verkeerd gebruik van de bureaustoel, maar geeft ook direct feedback wanneer je als gebruiker te lang zit. Het Axia Smart Active systeem stimuleert je om jezelf een actieve werkstijl aan te leren. De Axia Smart Active App geeft daarnaast advies op maat om het beste uit je werkdag te halen.

LET OP: De Axia 2.0 bureaustoelen zijn helemaal naar eigen voorkeur te bestellen. De specificaties hieronder zijn van de standaard modellen en zijn dus altijd aan te passen, zo ook de BMA Axia 2.1.

Aanbevolen door professionals

  • Actieve zitoplossing
  • Zeer goed instelbaar
  • Optimale ondersteuning
  • Geschikt voor kleine mensen

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Klein
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte 40 cm
Maximale zithoogte 55 cm
Minimale zitdiepte 38 cm
Maximale zitdiepte 48 vm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 48 cm
Rugleuning Middelhoge rugleuning
Breedte rugleuning 46 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 20 cm
Maximale hoogte armleggers 31 cm
Minimale breedte tussen armleggers 36 cm
Maximale breedte tussen armleggers 53 cm
Neksteun Op aanvraag
Maximale belasting in kg 150 kg
Type onderstel Zwart kunststof kruisvoet
Wielen Voor harde vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

BMA stoffenkaart

2,1 MB PDF Downloaden

Axia 2.0 Zitinstructiekaart

1,18 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren