Score Ergo 2300 ergonomische bureaustoel

Art.nr. SCKT010.100107
Bureaustoel Score Ergo 2300 draagt bij aan een gezonde en productieve werkomgeving. De stoel is voorzien van een aluminium onderstel, gestoffeerde zitting en rugleuning en verstelbare armleggers.
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Score

Bureaustoel Score Ergo 2300 is een volgens NEN-EN 1335-1 geproduceerde stoel, dat houdt in dat de stoel voldoet aan de Europese minimum afmetingen van bureaustoelen. De stoel is leverbaar met vaste zithoek, verstelbare zithoek en Synchroonmechaniek. Een juiste ondersteuning van het lichaam is zeer belangrijk om klachten te voorkomen.

Instellingen

Hoe meer instelbare functies hoe beter de stoel af te stellen is op de persoonlijke voorkeuren. Met een optionele schuifzitting, opblaasbare lucht- lumbaalsteun in combinatie met het Synchroonmechaniek zijn dan ook aanbevolen opties. Dankzij het optionele schuifmechaniek bepaal je de juiste afstand tussen de rugleuning en de zitting, hierdoor worden de onderbenen op de juiste manier ondersteund. Een verstelbare lucht- lumbaalsteun geeft een goede ondersteuning voor de onderrug. Dat is zeer belangrijk om lage rugklachten te voorkomen. Het gepatenteerde Synchroonmechaniek zorgt voor een gelijktijdig verstelling van de rug- en zitvlak. 

Creëer een actieve zithouding

Een actieve zithouding is zeer belangrijk bij een gezonde werkomgeving. Het zorgt voor een stimulering van de bloedsomloop waardoor je langer geconcentreerd blijft en productiever bent. Ook voorkomt het zit- gerelateerde klachten. Hoe creëer ik een actieve zithouding? Health2Work heeft verschillende manieren om een actieve zithouding te creëeren. Zo kunnen sommige bureaustoelen zorgen voor een actieve zithouding. Een juiste aanvulling op de werkomgeving kan ook een Zit-Fit bal zijn. Door af te wisselen tussen de bureaustoel en de zit-fit bal zorg je voor wisselende zithoudingen en dus een actieve zithouding. De Score ergo is een geschikte stoel daarvoor. 

Aanbevolen door professionals

  • Verstelbare rugleuning
  • Gezonde zithouding
  • Instelbare armleggers

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplekVaste werkplek, Thuiswerkplek, Zorgomgeving
ZithoekverstellingVerstelbare zithoek
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingNee
InstelmogelijkhedenHoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting)
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte46 cm
Maximale zithoogte59 cm
Minimale zitdiepte46 cm
Breedte zitting46 cm
RugleuningJa
Minimale hoogte rugleuning46 cm
Maximale hoogte rugleuning59 cm
ArmleggersJa
NeksteunNee
LumbaalsteunOp aanvraag
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenVoor zachte vloer

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

ergoline 2300/2301/2302 Stoffenkaart

1,88 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen