Ergocoach Basic Pro ergonomische bureaustoel

Art.nr. 104527

De bureaustoel Ergocoach Basic Pro is comfortabel uitgevoerd met hoogwaardige materialen en is ergonomisch goed instelbaar.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Jan Wouter Veenstra ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Ergocoach

De bureaustoel Ergocoach Basic Pro is een veelzijdig toepasbare bureaustoel, die volledig voldoet aan de NEN EN 1335 en de NPR 1813 norm. De stoel heeft een instelbare zithoogte, zitdiepte, rughoogte en in hoogte, diepte en breedte verstelbare armleggers.

Standaard heeft de stoel een synchroonmechaniek met aanpasbare gewichtsinstelling. Met behulp van de gewichtsinstelling kan worden geregeld hoeveel tegendruk de rugleuning geeft.

Design en milieu

De Ergocoach Basic Pro ergonomische bureaustoel heeft een tijdloos design en is gemaakt van kwalitatieve en duurzame materialen. De materialen zijn gekozen met het oog op recycling.

Gezond zitten

Door het juist gebruiken van de bureaustoel, geeft Health2Work een uitgebreide gebruiksomschrijving. Maar om alles te weten te komen over gezond zitten biedt Health2Work een workshop "Gezond zitten, zo zit dat!" aan. In deze workshop komen verschillende aspecten naar voren over gezond zitten. De Ergocoach Basic Pro is een geschikte ergonomische bureaustoel op de werkplek. 

Aanbevolen door professionals

  • Zitting en rug voorzien van slijtvaste stoffering
  • Veel instelmogelijkheden
  • Snelle levertijd

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Nee
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Synchromechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 38 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Neksteun Nee
Lumbaalsteun Nee
Type onderstel Zwart kunststof kruisvoet

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren