Hag Capisco zadelzitting bureaustoel

Art.nr. STKAHAG
Deze Hag Capisco zadelzitting blinkt meteen uit op de werkvloer. Naast dat het uiterlijk van de HAG Capisco niet standaard is, verschilt het gebruik ook van de meeste bureaustoelen. Deze stoel kan als zit- stahulp gebruikt worden en er kan achterstevoren op gezeten worden.
Lees meer..

* Verplichte velden

Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

HAG

De HAG Capisco zadelzitting staat ook wel bekend als de zadelbureaustoel. Een ruiter zit immers altijd actief op het zadel, waardoor het bloed juist door het lichaam kan stromen. Zo zorgt de bureaustoel voor nieuwe natuurlijke zithouding en stimuleert de stoel tot beweging.

Combinatie

Het is ook mogelijk om de stoel als zit/sta hulp te gebruiken, waardoor de stoel uitstekend samengaat met onze zit/sta bureaus. Wanneer je de stoel in de half staande positie instelt, kun je achterstevoren op de bureaustoel plaatsnemen en zal het borst ondersteund worden door de rugleuning. Voor de HAG Capisco is het mogelijk een hoofdsteun te bestellen voor extra comfort.

Design en creativiteit

Het uiterlijk van de bureaustoel valt meteen op en is de ergonomische oplossing voor creatieve vergaderruimtes of designkantoren. Health2Work is ervaren in de projectinrichting en kan passend advies en nuttige informatie geven voor de mogelijkheden met design op de werkvloer. De Hag Capisco zadelzitting is een lust voor het oog en heeft een mooi design. 

“De HAG Capisco biedt de juiste ondersteuning, waardoor ik geen spanning meer voel in nek en schouders”

Karin Smet is pedicure bij Sinne Pedicure Praktijk. Al enkele maanden heeft ze hoofdpijnklachten. Na een bezoek aan de ergotherapeut kwam ze in contact met Health2Work.

“De ergotherapeut gaf aan dat er teveel spanning op mijn schouders stond, logisch gezien ik regelmatig langdurig in een statische houding werk, bijvoorbeeld tijdens het frezen van nagels. De ergotherapeut adviseerde mij een speciale stoel van Health2Work. Samen met ergonomisch adviseur Jordy heb ik gekeken naar verschillende opties en heb ik een aantal stoelen mogen testen. Ideaal! Ik gebruik nu de HAG Capsico. Tijdens werkzaamheden waarbij ik lang in dezelfde houding werk, leun ik met mijn borst tegen de steun van de Capisco en laat ik mijn ellebogen rusten op de armleuning. Dit werkt heel fijn, ik voel geen spanning meer in mijn nek en schouders en merk dat de stoel goede ondersteuning geeft. Zodra ik de behandelstoel van de klant in een hoge stand zet, wissel ik de Capsico af met een zadelkruk met rugleuning. Een perfecte combinatie. Ik heb gekozen voor een frisse oranje kleur die past bij de huisstijl van mijn praktijk, prachtig vind ik en vinden ook mijn klanten!”

Karin Smet
Pedicure bij Sinne Pedicure Praktijk

Aanbevolen door professionals

  • Op de Capisco kun je eindeloos variëren van lage tot hoge werkposities en zelfs staand werken.
  • Optimale bewegingsvrijheid in elke zitpositie.

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Bovenbeenklachten, Heupklachten
PostuurGemiddeld
Type werkplekFlexwerkplek
ZithoekverstellingVerstelbare zithoek
RughoekverstellingJa
InstelmogelijkhedenHoogte rugleuning, Hoogte zitting
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekSchommelmechaniek
Type bekledingStof
KleurZwart
Minimale zithoogte48,5 cm
Maximale zithoogte66 cm
Minimale zitdiepte37 cm
Maximale zitdiepte46 cm
SchuifzittingNee
Breedte zitting49 cm
RugleuningJa
Breedte rugleuning58 cm
Minimale hoogte rugleuning44 cm
ArmleggersNee
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Informatie over de HAG Capisco

3,07 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

 6,95 excl. btw  8,41 incl. btw
 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren