Haider Bioswing 550 Ergonomische bureaustoel

Art.nr. 100901
Bureaustoel Haider Bioswing 550 zorgt voor de juiste ondersteuning en een actieve zit. Onderbelasting is vaak een oorzaak van diverse lichamelijke klachten, waaronder RSI en rugklachten. Om deze klachten op te lossen of te voorkomen is de Haider Bioswing 550 een perfecte oplossing. 
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Bioswing

Bureaustoel Haider Bioswing 550 zorgt voor een actieve zithouding dankzij de geavanceerde Bioswing technologie. Een leven zonder te bewegen is ondenkbaar. Interne en externe prikkels zorgen ervoor dat ons lichaam in balans blijft. Door de grote zitting en rugleuning is deze stoel geschikt voor grote mensen.

Bioswing-systeem

In de Haider Bioswing 550 zit het unieke Bioswing-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker continue uitgedaagd wordt om op een subtiele wijze zijn spieren te gebruiken. Daarnaast zorgt het schommelen ervoor dat de tussenwervelschijven tijdens het zitten optimaal functioneren. De subtiele prikkeling houdt je alert en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren.

Gezond werken

Om gezond te werken is een juiste bureaustoel van groot belang. Ieder mens is verschillend en verdient een passende bureaustoel! Zo blijft iedereen productief en geconcentreerd en wordt een gezonde werkplek gecreëerd. Om de juiste bureaustoel bij elk individueel persoon te krijgen, is deskundig advies nodig. Health2Work helpt je graag bij het begeleiden en adviseren om de juiste bureaustoel te kiezen.

Ergonomische hulpmiddelen

Er zijn ook ergonomische hulpmiddelen die direct een effect hebben op ergonomisch en gezond werken. Neem bijvoorbeeld een documentenhouder. Dankzij een documentenhouder is het onnodig bewegen van het hoofd verleden tijd. Doordat een documentenhouder geplaatst wordt onder het beeldscherm, kun je de documenten gelijk lezen, zonder dat je ook maar je nek hoeft te bewegen. Dit voorkomt nek- en schouderklachten. Gecombineerd met de Haider Bioswing 550 leidt dit tot een gezonde werkplek. 

 

Aanbevolen door professionals

  • Bioswing-systeem
  • Optimale bewegingsvrijheid
  • Verbetering doorbloeding

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Type werkplek Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Nee
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoogte lumbaalsteun
Type mechaniek Synchromechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Zwart
Minimale zithoogte 47 cm
Maximale zithoogte 60 cm
Minimale zitdiepte 46 cm
Maximale zitdiepte 52 cm
Schuifzitting Nee
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Neksteun Nee
Lumbaalsteun Ja
Maximale belasting in kg 130 kg
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Haider Bioswing 550 Stoffenkaart

465,7 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren