Herman Miller Aeron Graphite large bureaustoel

Art.nr. 102750
Bureaustoel Herman Miller Aeron Graphite Large is een zeer geschikte designstoel voor lange mensen. Dankzij de speciale kussenloze rug- en zitvlak zorgt de stoel voor een uitmuntende ventilatie. Dit komt het zitcomfort van de gebruiker ten goede.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Herman Miller

Bureaustoel Herman Miller Aeron Graphite Large is ontworpen met de mens als uitgangspunt. Dat is gelijk te merken aan het gepatenteerde Kinemat-kantelmechaniek, die zorgt voor het natuurlijk bewegen van het lichaam. Dankzij het baanbrekende PostureFit systeem wordt een juiste ondersteuning van de bekken bereikt. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de bekken in een natuurlijke vorm gedwongen wordt waardoor rugklachten worden voorkomen.

Schuimloos

Het zit- en rugvlak is uitgevoerd met schuimloos materiaal, dit zorgt voor een uitstekende ventilatie en ondersteunt het lichaam op alle punten waardoor de druk gelijkmatig verdeeld wordt en een juiste zithouding bereikt wordt. 

Gezond zitten is van levensbelang

Slecht zitten veroorzaakt veel zit-gerelateerde problemen en kan in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Natuurlijk krijg je bij Health2Work een uitgebreide uitleg van de bureaustoel, maar soms wil je meer weten over het gezond zitten. Daarom bieden wij een cursus "Gezond zitten, zo zit dat!aan. In deze cursus komt alles over gezond zitten aanbod en krijg je inzicht over gezond zitten.

Garantie

De Aeron bureaustoelen zijn gemaakt voor langdurig gebruik. Als bewijs van de duurzame kwaliteit, zijn de stoelen gedekt door de Herman Miller garantie:

  • Bureaustoel - 12 jaar
  • Rugleuning en zitting - 5 jaar
  • Gasveer en fabrics (armpad en overige bekleding) - 3 jaar

Deze garantie geldt tevens voor de Herman Miller Aeron Graphite Large ergonomische bureaustoel.

Aanbevolen door professionals

  • Innovatief design
  • Dynamisch zitten
  • Optimale ondersteuning

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Lang
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Nee
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Hoogte rugleuning, Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Netweave
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte 38 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 45,7 cm
Schuifzitting Nee
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Neksteun Nee
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Zwart kunststof kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm MVO
MVO percentage recyclebaar 94%
MVO recyclebaar Ja

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren