Herman Miller Aeron Graphite small bureaustoel

Art.nr. 102752
Deze bureaustoel Herman Miller Aeron Graphite Small is een milieu vriendelijk geproduceerde stoel en is voor maar liefst 94% recyclebaar!
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Herman Miller

Bureaustoelen van Herman Miller zijn vooruitstrevend qua design. Zo ook de Herman MIller Aeron Graphite Small. Deze bureaustoel is dankzij de lagere rugleuning en kleinere zitting geschikt voor kleinere gebruikers. Deze bureaustoel is uitgevoerd met de baanbrekende "PostureFit" ondersteuning. Dit innovatieve systeem zorgt voor de natuurlijke voorwaartse kanteling van de bekken. Dit voorkomt rugklachten. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor Health2Work is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een zeer belangrijk aspect. Zo streeft Health2Work het cradle-to-cradle principe na, dit houdt in dat als wij nieuwe bureaustoelen leveren, wij de 'oude' bureaustoelen meenemen om deze vervolgens volledig te recyclen of te hergebruiken. Dit voorkomt onnodige verspilling van grondstoffen en komt het milieu ten goede. Dit is een van de vele voorbeelden van het MVO beleid van Health2Work.

Garantie

De Aeron bureaustoelen zijn gemaakt voor langdurig gebruik. Als bewijs van de duurzame kwaliteit, zijn de stoelen gedekt door de Herman Miller garantie:

  • Bureaustoel - 12 jaar
  • Rugleuning en zitting - 5 jaar
  • Gasveer en fabrics (armpad en overige bekleding) - 3 jaar

Deze garantie geldt ook voor de Herman Miller Aeron Graphite Small.

Aanbevolen door professionals

  • Innovatief design
  • Dynamisch zitten
  • Optimale ondersteuning

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Klein, Licht, Gemiddeld
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Nee
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Hoogte rugleuning, Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Netweave
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte 38 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 38,1 cm
Schuifzitting Nee
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Neksteun Nee
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Zwart kunststof kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm MVO
MVO percentage recyclebaar 94%
MVO recyclebaar Ja

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren