Ergoshape ergonomische bureaustoel

Art.nr. 103836

De Ergoshape bureaustoel is een effectieve oplossing voor mensen met ernstige rug- of zitproblemen. De bureaustoel is eenvoudig aan te passen aan ieder individu met behulp van de te vervormen rug- en zitkussens.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Ergoshape

Met de Ergoshape kussens kan in een handomdraai een maatwerkoplossing gecreëerd worden. De kussens zijn ingebouwd in een bureaustoel (RH Logic 400) en kunnen keer op keer opnieuw op maat worden aangepast. Dit maakt de Ergoshape een ideale bureaustoel voor mensen met rug- en zitproblemen.

Creëer in een handomdraai een maatwerkoplossing

De bureaustoel kussens worden opgepompt. Vervolgens kun je gaan zitten en vormt het kussen zich exact naar het lichaam. Het kussen volgt nauwgezet de contouren van het lichaam en sluit naadloos aan op iedere positie. Hierdoor ontstaat optimale ondersteuning en een goede drukverdeling. Als de juiste positie is bepaald, wordt het kussen vacuüm gepompt en behoudt het de gewenste vorm.

Als de gewenste houding naar verloop van tijd verandert, kan het kussen opnieuw worden gevormd. Er zijn rug- en zitkussens beschikbaar in diverse afmetingen. De kussens kunnen los geleverd worden of worden ingebouwd in een bureaustoel.

Manieren om gezond te zitten

Zit-gerelateerde problemen oplossen lukt alleen als je op de juiste manier de bureaustoel gebruikt. Natuurlijk krijg je van ons een uitgebreide zitinstructie bij de aanschaf van een bureaustoel. Ook bieden wij een cursus Gezond zitten, zo zit dat! aan om alles te weten te komen over ergonomisch zitten op bijvoorbeeld een Ergoshape.

Aanbevolen door professionals

  • Optimaal comfort
  • Veel instelmogelijkheden
  • Met armleggers

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Nee
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Elektrische bediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Zwart
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 51 cm
Minimale zitdiepte 47,5 cm
Maximale zitdiepte 53,5 cm
Schuifzitting Nee
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44,5 cm
Armleggers Ja
Neksteun Nee
Lumbaalsteun Nee
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische probleemoplosser

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren