RH Logic 400 ergonomische bureaustoel

Art.nr. 104366

De RH Logic 400 is een ergonomische probleemoplosser met ruime instelmogelijkheden. De ruime instelmogelijkheden en de vrije schommelstand van de bureaustoel zorgen voor optimale ondersteuning en een actieve zithouding.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

RH Stoelen

De bureaustoel RH Logic 400 is een ergonomische en zeer veelzijdig instelbare probleemoplosser. Zo kun je onder andere de armleggers, zitdiepte en de hoogte en hoek van de rugleuning instellen. Ook zijn de hoogte van de zitting, de dikte en hoogte van de lumbaalsteun en de kantelfunctie instelbaar. De gebruiksvriendelijke verstelknoppen vergroten het gebruik en het comfort van de bureaustoel.

Door een goede houding en genoeg beweging voorkom je gezondheidsklachten én blijf je de hele dag fit en geconcentreerd. Dat is wat de specialisten van Health2Work actief zitten noemen. Om actief te kunnen zitten, heb je een bureaustoel nodig die afgestemd is op jou en niet andersom. De RH logic 400 is normaal geschikt voor gebruikers met een gemiddeld postuur.

Ergonomische bureaustoel met instelbare lendensteun

De RH Logic 400 is ontworpen om je bewegingen te volgen en je de juiste steun te geven. Zo is de bureaustoel voorzien van een gemakkelijk instelbare lendensteun, voor een goede ondersteuning van de onderrug.

De bureaustoel is flexibel en beschikt over veel eenvoudig te bedienen in- en verstelmogelijkheden. Dat maakt de RH Logic 400 uitermate geschikt voor mensen met (lage) rugklachten, hoofd- en nekklachten en schouderklachten. De bureaustoel kan tevens gebruikt worden in een vrije schommelstand. Wij raden je aan regelmatig gebruik te maken van deze stand. Dit zorgt voor een juiste en actieve ergonomische zithouding en stimuleert de bloedsomloop. De RH Logic 400 bureaustoel heeft een hoge rugleuning. Uiteraard kan de stoel afgestemd worden op jouw afmetingen, wensen en persoonlijke stijl.

Ergonomisch verantwoord zitten

Als je een kantoorbaan hebt, breng je het grootste gedeelte van de dag zittend door. Veel lichamelijk klachten ontstaan door verkeerd zitten. Het is dan ook zeer belangrijk om een goede bureaustoel te hebben, die je kunt afstellen op de lengte en lichaamsverhoudingen van de gebruiker. Health2Work heeft diverse ergonomische specialisten in dienst, die je gratis helpen bij het instellen van je stoel. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om een workshop bij te wonen waarin je alles leert over 'goed zitten' op de RH Logic 400 en andere stoelen.

Aanbevolen door professionals

  • Hoge rugleuning
  • Eenvoudig instelbaar
  • Conform NEN 1335
  • Met instelbare lendensteun

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 47,5 cm
Maximale zitdiepte 53,5 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44 cm
Minimale hoogte rugleuning 59 cm
Maximale hoogte rugleuning 67 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 15 cm
Maximale hoogte armleggers 23 cm
Minimale breedte tussen armleggers 37 cm
Maximale breedte tussen armleggers 57 cm
Neksteun Op aanvraag
Minimale hoogte neksteun 60 cm
Maximale hoogte neksteun 86 cm
Lumbaalsteun Ja
Maximale hoogte rugleuning 24 cm
Maximale belasting in kg 140 kg
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm GREENGUARD, NEN

Health2Work Living Office

De Living Office van Health2Work

De living office onderscheidt zich van traditionele werkomgevingen door de toepassing van taak- en functie onafhankelijke werkplekken (Het nieuwe Werken). In een relatief kleine ruimte is een ontvangstruimte, ruimte voor informeel overleg, balie, pantry, concentratiewerkplek, een aantal flexwerkplekken en een dynamische werkplek gerealiseerd. De werkruimte is voorzien van geluidsabsorberende panelen en verlichting die de productiviteit stimuleren. Er is een …

Lees volledige klantverhaal

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

Prestatie onderzoek RH Logic 400

395,03 KB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Logic Serie

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren