RH Logic 300 Elegance ergonomische bureaustoel

Art.nr. RHKT010.100022

De RH Logic 300 Elegance bureaustoel is voorzien van een elegant beklede rugschaal voor extra uitstraling. De RH Logic 300 is geschikt voor personen met een lengte tot ongeveer 1.70 meter.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De RH Logic 300 Elegance heeft een beklede rugschaal. De bureaustoel beschikt over ruime instelmogelijkheden voor een perfecte ondersteuning. De werking van de stoel is hetzelfde als de normale RH Logic 300. De ergonomische bureaustoel past perfect in de ideale werkplekDe RH Logic 300 is normaal geschikt voor gemiddeld kleinere gebruikers.

Bureaustoel met beklede elegante rugschaal

De stoel is uitgevoerd met een elegant beklede rugschaal. Dit geeft het kantoor meer uitstraling. Ook voelt de professionele bekleding beter aan.

Naast de beklede rugschaal heeft de RH Logic 300 Elegance het bekende kantelsysteem van de RH Logic serie. Danzkij dit kantelsysteem word je lichaam perfect ondersteunt. Dit komt doordat het kantelsysteem gewichtsinstelbaar is en de beweging van je lichaam volgt. Natuurlijk kun je de stoel ook vastzetten in de gewenste hoek. De rugleuning is afzonderlijk in hoek verstelbaar ten opzichte van de zitting.

GREENGUARD

Deze bureaustoel is getest en gecertificeerd volgens de normen van Greenguard. Dit houd in dat de RH Logic serie geproduceerd is volgens de strikte chemische emissiegrenzen. Dit zorgt voor een gezonder binnenhuisklimaat. De RH Logic 300 Elegance is een gezonde keus voor het binnenhuisklimaat.

Aanbevolen door professionals

  • Ergonomische design bureaustoel met volledig beklede rug
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Bureaustoel met de juiste ondersteuning

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplek Vaste werkplek
Zithoekverstelling Vaste zithoek
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 47,5 cm
Maximale zitdiepte 53,5 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 46,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 23 cm
Maximale hoogte armleggers 31 cm
Neksteun Ja
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm GREENGUARD

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren