RH Logic 400 ergonomische bureaustoel

Art.nr. RHKT010.100031

De RH Logic 400 is een ergonomische probleemoplosser met ruime instelmogelijkheden. De ruime instelmogelijkheden en de vrije schommelstand van de bureaustoel zorgen voor optimale ondersteuning en een actieve zithouding.

Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

RH Stoelen

De bureaustoel RH Logic 400 is een ergonomische en zeer veelzijdig instelbare probleemoplosser. Zo kun je onder andere de armleggers, zitdiepte en de hoogte en hoek van de rugleuning instellen. Ook zijn de hoogte van de zitting, de dikte en hoogte van de lumbaalsteun en de kantelfunctie instelbaar. De gebruiksvriendelijke verstelknoppen vergroten het gebruik en het comfort van de bureaustoel.

Door een goede houding en genoeg beweging voorkom je gezondheidsklachten én blijf je de hele dag fit en geconcentreerd. Dat is wat de specialisten van Health2Work actief zitten noemen. Om actief te kunnen zitten, heb je een bureaustoel nodig die afgestemd is op jou en niet andersom. De RH logic 400 is normaal geschikt voor gebruikers met een gemiddeld postuur.

Ergonomische bureaustoel met instelbare lendensteun

De RH Logic 400 is ontworpen om je bewegingen te volgen en je de juiste steun te geven. Zo is de bureaustoel voorzien van een gemakkelijk instelbare lendensteun, voor een goede ondersteuning van de onderrug.

De bureaustoel is flexibel en beschikt over veel eenvoudig te bedienen in- en verstelmogelijkheden. Dat maakt de RH Logic 400 uitermate geschikt voor mensen met (lage) rugklachten, hoofd- en nekklachten en schouderklachten. De bureaustoel kan tevens gebruikt worden in een vrije schommelstand. Wij raden je aan regelmatig gebruik te maken van deze stand. Dit zorgt voor een juiste en actieve ergonomische zithouding en stimuleert de bloedsomloop. De RH Logic 400 bureaustoel heeft een hoge rugleuning. Uiteraard kan de stoel afgestemd worden op jouw afmetingen, wensen en persoonlijke stijl.

Ergonomisch verantwoord zitten

Als je een kantoorbaan hebt, breng je het grootste gedeelte van de dag zittend door. Veel lichamelijk klachten ontstaan door verkeerd zitten. Het is dan ook zeer belangrijk om een goede bureaustoel te hebben, die je kunt afstellen op de lengte en lichaamsverhoudingen van de gebruiker. Health2Work heeft diverse ergonomische specialisten in dienst, die je gratis helpen bij het instellen van je stoel. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om een workshop bij te wonen waarin je alles leert over 'goed zitten' op de RH Logic 400 en andere stoelen.

Aanbevolen door professionals

  • Hoge rugleuning
  • Eenvoudig instelbaar
  • Conform NEN 1335
  • Met instelbare lendensteun

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Type werkplekFlexwerkplek, Vaste werkplek
ZithoekverstellingJa
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekKantelmechaniek
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte41 cm
Maximale zithoogte53 cm
Minimale zitdiepte47,5 cm
Maximale zitdiepte53,5 cm
SchuifzittingJa
Breedte zitting46,5 cm
RugleuningJa
Breedte rugleuning44 cm
Minimale hoogte rugleuning59 cm
Maximale hoogte rugleuning67 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers15 cm
Maximale hoogte armleggers23 cm
Minimale breedte tussen armleggers37 cm
Maximale breedte tussen armleggers57 cm
NeksteunOp aanvraag
Minimale hoogte neksteun60 cm
Maximale hoogte neksteun86 cm
LumbaalsteunJa
Maximale hoogte rugleuning24 cm
Maximale belasting in kg140 kg
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenVoor harde vloer
Keurmerk / NormGREENGUARD, NEN

Health2Work Living Office

De Living Office van Health2Work

De living office onderscheidt zich van traditionele werkomgevingen door de toepassing van taak- en functie onafhankelijke werkplekken (Het nieuwe Werken). In een relatief kleine ruimte is een ontvangstruimte, ruimte voor informeel overleg, balie, pantry, concentratiewerkplek, een aantal flexwerkplekken en een dynamische werkplek gerealiseerd. De werkruimte is voorzien van geluidsabsorberende panelen en verlichting die de productiviteit stimuleren. Er is een …

Lees volledige klantverhaal

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MBPDFDownloaden

RH stoffenkaart

1,02 MBPDFDownloaden

Prestatie onderzoek RH Logic 400

395,03 KBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant