RH Logic 400 XL ergonomische bureaustoel

Art.nr. RHKT010.100034

De bureaustoel RH Logic 400 XL uitgevoerd met een extra groot zitvlak. Hierdoor is deze actieve bureaustoel extra geschikt voor lange mensen. De stoel wordt aangeraden voor gebruikers van circa 1.85 tot 1.95 meter lang.

Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De RH Logic 400 XL ergonomische bureaustoel beschikt over een extra lang en breed zitvlak. Door het kantelmechanisme in de bureaustoel kan er actief gewerkt worden. De RH Logic 400 XL is veelzijdig instelbaar wat de bureaustoel een geschikte probleemoplosser maakt. De RH logic 400 XL is normaal geschikt voor gemiddeld grotere gebruikers.

Bureaustoel voor lange mensen

Deze bureaustoel is speciaal ontworpen voor lange mensen. De grote XL zitting biedt de gebruiker een goede ondersteuning. Dankzij de afbuigende vorm van de zitting word de druk van de dijen vermindert. Dit komt de bloed circulatie ten goede. De zitting is afzonderlijk in diepte te verstellen.

De gemakkelijk in hoogte verstelbare hoge rugleuning is voorzien van een verstelbare lendensteun. Het bovenste deel van de rugleuning is voorzien van een speciale kussen die helpt je lichaam goed te strekken. Deze bureaustoel is voorzien van in hoogte te verstellen armleuningen. Deze armleuningen zorgen ervoor dat je schouders ontlast worden.

XL zitting

De RH Logic 400 XL beschikt over een XL zitting welke 40 mm langer en 20 mm breder is dan een de normale zitting van de RH Logic 400. Verder is de RH Logic 400 XL hetzelfde. 

MVO

Health2Work biedt de mogelijkheid om je 'oude' bureaustoel in te leveren bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel. Lees meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen Health2Work.

Aanbevolen door professionals

  • Hoge rugleuning
  • Eenvoudig instelbaar
  • Conform NEN 1335
  • Met comfortabele XL zitting

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
PostuurLang
Type werkplekVaste werkplek
ZithoekverstellingJa
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekKantelmechaniek
Type bekledingStof
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte41 cm
Maximale zithoogte53 cm
Minimale zitdiepte51,5 cm
Maximale zitdiepte57,5 cm
SchuifzittingJa
Breedte zitting48,5 cm
RugleuningJa
Breedte rugleuning44 cm
Minimale hoogte rugleuning59 cm
Maximale hoogte rugleuning67 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers15 cm
Maximale hoogte armleggers23 cm
Minimale breedte tussen armleggers37 cm
Maximale breedte tussen armleggers57 cm
NeksteunOp aanvraag
Minimale hoogte neksteun60 cm
Maximale hoogte neksteun86 cm
LumbaalsteunOp aanvraag
Maximale hoogte rugleuning24 cm
Maximale belasting in kg140 kg
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenVoor harde vloer
Keurmerk / NormGREENGUARD, NEN

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MBPDFDownloaden

RH stoffenkaart

1,02 MBPDFDownloaden

Prestatie onderzoek RH Logic 400

395,03 KBPDFDownloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant