RH Mereo 200 ergonomische bureaustoel

Art.nr. RHKT010.100035
Bureaustoel RH Mereo 200 is een werkstoel met een zakelijke uitstraling. De RH Mereo is eenvoudig aan te passen aan de lichaamsbouw en is ontwikkeld om de prestaties in alle werkomgevingen te verbeteren.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

RH Stoelen

Bureaustoel RH Mereo 200 is geschikt voor zowel privé gebruik als op kantoor. Ook is in de RH Mereo is het 2PP™-principe toegepast, waardoor actief zitten voor iedereen mogelijk wordt. De stoel is eenvoudig in te stellen.

Design

De RH Mereo combineert innovatie, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en een goed design. De stoel is door en door verzorgd tot in het kleinste detail. Neem plaats en kies de perfecte werkhouding.

Wat is ergonomie?

Tegenwoordig is het woord ergonomie een veelvoorkomend woord als het gaat om werkomgevingen. Maar wat houdt ergonomie eigenlijk in? In dit artikel wordt uitgelegd wat ergonomie is. De RH Mereo 200 is een bureaustoel voor verschillende werkomgevingen. 

Aanbevolen door professionals

  • Stimuleert een actieve werkhouding
  • De RH Mereo 200 heeft een zakelijke uitstraling
  • Goed design

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Klein, Licht, Gemiddeld
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Thuiswerkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek 2PP simultaanmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 39 cm
Maximale zithoogte 52 cm
Minimale zitdiepte 35 cm
Maximale zitdiepte 52,5 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 42,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 45 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 20 cm
Maximale hoogte armleggers 30 cm
Neksteun Op aanvraag
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Mereo Informatie

4,7 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

Zitinstructie RH Mereo 200

844,28 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren