Mondo Trippelstoel Gasveer verstelbaar

Art.nr. 103755
De Mondo Trippelstoel gasveer is eenvoudig in hoogte te verstellen met de gasveerbediening.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Gerdina Spa

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
  • Op onze trippelstoelen krijg je tot wel 2 jaar garantie.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Een Mondo trippelstoel gasveer is een stevige stoel uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Met een trippelstoel kan je je zoals de naam het al zegt in een zittende positie voortbewegen (trippelen). De stoelen kunnen elektrisch of met een gasveer in hoogte versteld worden. Het hoogtebereik is vrij groot zodat je ook zittend bij een keukenkastje kan.

Dit is een trippelstoel met gasveer en gasveerbediening waarvan de bediening aan de rechterkant zit. De gasveer heeft een standaard gasveerdruk van 55 tot 130 kg. 

Veel instelmogelijkheden

De rug, zithoek en armsteunen van de Mondo trippelstoel met gasveer zijn mechanisch instelbaar. De zithoek is bovendien verstelbaar in een hoek van +8 tot -4 graden. Naast de gasveer is de Mondo trippelstoel tevens met elektrische verstelling verkrijgbaar. 

Afmetingen van de stoel

De trippelstoel heeft een onderstel van 51 bij 46 cm. De rug is 40 cm breed en 45 cm hoog. De zitting is 45 cm breed en 46 cm diep. De kunststof armleggers zijn 8 cm breed en 30 cm lang.

Neem, bij belangstelling, contact op met onze adviseurs voor de uitgebreide mogelijkheden en eventuele maatwerk oplossingen. De Mondo trippelstoel gasveer is een stoel geschikt voor maatwerkoplossingen. 

Aanbevolen door professionals

  • Maatwerk mogelijk
  • Ruim instelbaar
  • Lichtlopende wielen

Specificaties

Lichamelijke klachten Bovenbeenklachten, Onderbeenklachten
Toepassing Werkstoel
Postuur Gemiddeld
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Nee
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Minimale zithoogte 45 - 61 cm
Maximale zithoogte 57 - 73 cm
Minimale zitdiepte 46 cm
Breedte zitting 45 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 40 cm
Minimale hoogte rugleuning 45 cm
Armleggers Ja
Type onderstel Trippelonderstel met rem

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Trippelstoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren