Varier Stokke Gravity kniestoel

Art.nr. VAKT045.100008

Een Variér kniestoel is gemaakt om te bewegen. Je lichaam krijgt alle ruimte om zijn eigen balans te vinden. Een dutje doen kan heel goed zijn voor de productiviteit.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Op onze ergonomische bureaustoelen krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

Varier

Bevrijd je van de zwaartekracht en beleef de ultieme powernap met de Varier Stokke Gravity kniestoel. Zo krijg je weer nieuwe energie en laden de hersenen weer op. Met de Gravity balans geheel naar achteren, liggen de benen hoger dan het hart en schommel je zachtjes op het ritme van de ademhaling. Het resultaat is een bevrijdend gevoel van gewichtsloosheid.

Ontspannen zitten

De rugleuning en neksteun zijn zodanig ontworpen dat je je weldadig kunt nestelen en volledig kunt ontspannen. Maar de Gravity balans is meer dan alleen een relaxfauteuil: doordat er verschillende zithoudingen mogelijk zijn, is hij geschikt voor allerlei activiteiten, van koffiedrinken met vrienden tot ontspannen voor de tv.

Naar voren gekanteld, kom je in de knielende balans -zithouding. Als je overeind komt, kun je de voeten op de grond zetten. Naar achteren gekanteld, met de voeten op een beenkussen, is het heerlijk ontspannen zitten.   

Een aanvulling op de werkvloer

Het gebruik van een kniestoel is een ideale manier om te ontspannen op de werkvloer, even weer opladen en je kunt er weer tegenaan. Om goed fit te blijven is een juiste bureaustoel van belang. Een goede bureaustoel zorgt voor een actieve zithouding en hierdoor blijf je langer productief en werk je langer geconcentreerd. Combineer een ergonomische bureaustoel met de Varier Stokke Gravity voor het beste resultaat.

Aanbevolen door professionals

  • Geschikt voor allerlei activiteiten
  • Bevrijd je van de zwaartekracht
  • Ontspannen zitten en liggen

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten
Knieondersteuning Ja
Rugleuning Ja
Vorm zitting Recht
Type mechaniek Balans mechaniek
Hoogte instelbaar Nee
Armleggers Ja
Maximale zithoogte 44 cm
Wielen Nee

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Varier Gravity Balans Stoffenkaart

1,44 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Zitoplossingen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren