ReadySlide glijzeil 195 x 70 cm

Art.nr. 102647
Het ReadySlide glijlaken maakt liggende en zittende transfers eenvoudiger en comfortabeler voor zowel zorgvragende als zorggevende.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Persoonlijk advies!

  • Training op de werkvloer mogelijk.
  • Snelle levering uit de voorraad!
  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug!

Daarom Health2Work

  • Tot 5 jaar garantie. Beste kwaliteit!
  • Persoonlijk advies en service
  • Gratis 30 dagen proefplaatsingen
  • 100% tevredenheidgarantie

Omschrijving

Handicare

Het ReadySlide glijlaken maakt verschillende types transfers eenvoudiger. Het glijlaken kan gebruikt worden bij liggende transfers, draaien in bed, hogerop in bed, positionering in de stoel en bij het gebruik van tilbanden.

Ultra Low Friction

Het glijlaken is gemaakt van een door Handicare ontwikkelde stof genaamd ULW, wat staat voor Ultra Low Friction. Deze stof heeft een zeer kleine wrijfweerstand waardoor tillen bij een transfer niet nodig is. Dankzij het ReadySlide glijlaken worden rug en schouders van de zorggever minimaal belast.

Aanbevolen door professionals

  • Eenvoudig vouwbaar
  • Lage wrijfweerstand
  • Transfers uitvoeren zonder tillen

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Schouderklachten
Toepassingsgebied Liggende transfers, Draaien in bed, Hogerop in bed, Positioneren in stoel

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Bedtransfers

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat is LRS (Lumbasacraal Radiculair Syndroom)?

Lumbasacraal Radiculair Syndroom is pijn die gevoeld wordt door compressie van de zenuwwortels. Medewerkers die herhaald zware lasten dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) krijgen. Als blijkt dat jij of je collega's meer dan 2 uur aaneengesloten 5kg of meer dan 25 keer achterelkaar 5 kg moet(en) tillen of dragen, het zaak is om maatregelen te nemen. Kijk naar het inzetten van (betere) hulpmiddelen of naar de mogelijkheid om het til- of draagwerk af te wisselen met andere werkzaamheden.

Meer informatie over LRS?

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren