QuickMove voor zittend naar staand

Art.nr. H2LZIT082

Met de QuickMove help je mensen met verminderde kracht in het onderlichaam eenvoudig van zitten naar staan.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Gratis proefplaatsing!

 • Alle producten mag je
  30 dagen lang zelf proberen
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
 • Vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug!

Daarom Health2Work

 • Tot 5 jaar garantie. Beste kwaliteit!
 • Persoonlijk advies en service
 • Gratis 30 dagen proefplaatsingen
 • 100% tevredenheidgarantie

Omschrijving

Handicare

De QuickMove zit-sta transfer is gemaakt voor zit naar staan transfers. Het transferhulpmiddel is vooral geschikt voor mensen met verminderde kracht in het onderlichaam of met een verstoord evenwicht.

Natuurlijk bewegingspatroon

Het natuurlijke bewegingspatroon wordt met de QuickMove gestimuleerd.

Eenvoudig te gebruiken

Door het compacte ontwerp is de QuickMove handig in gebruik. Daarnaast is de QuickMove verstelbaar. De steun voor de knieën en onderbenen is instelbaar, net als de zitkussens en de breedte van de QuickMove. Het maximale gebruikersgewicht voor de QuickMove is 170 kg. 

Tips voor de zorgverlener

In de zorg is het vaak zwaar werken en wordt het lichaam belast. Daarom zijn hulpmiddelen erg belangrijk in de zorg. Deze hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat de zorgverlener minder belast wordt. Verder kun je verschillende tips lezen voor de zorgverlener in onze blog.

Idesta zorggroep

We hebben, als Health2Work, een groot hart voor de zorg. Een mooi voorbeeld daarvan is het helpen van de Idesta zorggroep. Het betreft een aanbieder van wonen met zorg en samen hebben we een inrichting op maat gemaakt. Lees alles over dit project in de beschreven case. Bel gerust voor meer informatie en advies over de Quickmove zit-sta transfer naar 088 240 00 60.

Aanbevolen door professionals

 • Compact ontwerp
 • Stimuleert natuurlijk bewegingspatroon
 • Verstelbaar

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Bovenbeenklachten, Heupklachten
Toepassingsgebied Opstaan en gaan zitten

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Stoeltransfers

Wat is snoezelen?

Snoezelen is een activiteit die plaatsvindt in een sfeervol verlichte ruimte waar zachte muziek klinkt en waar een beroep wordt gedaan op de zintuigen gehoor, reuk, smaak en tast.

Meer over snoezelen

Bestaan er ook aankleedtafels die in hoogte verstelbaar zijn?

Ja, wij hebben twee modellen in hoogte verstelbare aankleedtafels in ons assortiment. Het (helpen met) aankleden van een mindervalide persoon kan een behoorlijke belasting zijn voor je rug. Het is daarom belangrijk dat je op de juiste hoogte werkt. Met een aankleedtafel beperkt je de fysieke belasting. De hoogte van het werkblad kan worden aangepast aan de gewenste werkhoogte.

Bekijk onze aankleedtafels

Welk effect heeft snoezelen op dementen?

Demente ouderen in verpleeghuizen met wie dagelijks ‘gesnoezeld’ wordt, zijn minder apathisch, depressief, opstandig en agressief en hebben minder decorumverlies. Ze hebben meer plezier met de verzorgende die ze wast en aankleedt, hebben beter contact met de verzorgende en vertonen minder weerstand.

bron: Multi-Sensory Stimulation in 24-h Dementia Care. Auteur: Dr J.C.M. van Weert

Meer over snoezelen

Hoe kan ik het beste cliënten op hoogte wassen?

Met behulp van een douchebrancard welke in hoogte verstelbaar is, de statische belasting van de zorgverlener is daardoor zo klein mogelijk. De Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting geven aan dat er een in hoogte verstelbare douchebrancard nodig is als een cliënt liggend moet worden gedoucht.

Bekijk onze douchebrancards

Wat is een virtueel draaipunt in bed?

Een virtueel draaipunt op de rugverstelling zorgt voor meer comfort bij het veranderen van de zitpositie en geeft lagere schuif- en wrijfkrachten. Bij het omhoog brengen van het ruggedeelte zorgt het virtuele draaipunt ervoor dat het ruggedeelte tegelijkertijd licht naar achteren verplaatst. Hierdoor wordt de cliënt niet naar voren geschoven of geduwd maar verloopt de rugverstelling soepel en zijn de schuif- en wrijfkrachten laag.

Meer over het virtuele draaipunt in bed

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren