Callista 368.7 zadelkruk met voetbediening

Art.nr. MEZG300.100063
De Callista zadelkruk kan dankzij het Freefloat mechanisme worden gebruikt om zowel actief als passief te zitten.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  960,- excl. btw  1.161,60 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Alle producten mag je 30 dagen lang zelf proberen
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.

Omschrijving

Medisit

De Callista 368.7 is een kruk met zadelzitting en lumbaalsteun. De Callista is uitgerust met voetbediening en het Freefloat mechaniek.

Freefloat mechaniek

Het Freefloat mechaniek zorgt voor een actieve zithouding. Door het Freefloat mechaniek volgen de zitting en de rugleuning de bewegingen van de gebruiker onafhankelijk van elkaar. De zitting wordt door het mechaniek eenvoudig naar voren gekanteld, hierdoor kanteld het bekken en wordt een goede zithouding mogelijk gemaakt. De instelbare zithoek en instelbare tegendruk van de lumbaalsteun zorgen voor een optimale ondersteuning.

Op de Callista kun je naast een actieve bovendien een passieve zithouding aannemen. Wanneer de zitting wordt vastgezet zorgen de vorm van de zitting en de lumbaalsteun in de passieve houding voor een natuurlijke positionering van de wervelkolom.

Waterafstotende bekleding

De Callista wordt standaard bekleed met Stamskin. Dit maakt de kruk waterafstotend en urine-, bloed- en schimmelbestendig. Stamskin is bovendien brandwerend en niet luchtdoorlatend. Deze eigenschappen maken de Callista zadelkruk uitermate geschikt voor de zorgomgeving.

Aanbevolen door professionals

  • Met freefloat mechaniek
  • Eenvoudig wisselen tussen een actieve en passieve houding
  • Met voetbediening voor hoogteverstelling

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Zorgomgeving
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Freefloat mechaniek
Type bekleding Stamskin
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 60 cm
Maximale zithoogte 78 cm
Rugleuning Ja
Armleggers Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Keuze uit harde of zachte vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Zitoplossingen

Hoe kan ik de fysieke belasting bij het aanschuiven van eetkamerstoelen tot het minimum reduceren?

Het aanschuiven van eetkamerstoelen gaat veelal gepaard met grote fysieke belasting bij het verplegend en verzorgend personeel. De overheid streeft naar zoveel mogelijk onafhankelijkheid voor de patiënt. Daar waar de patiënt zelf handelingen kan verrichten, is het niet de bedoeling dat verpleegkundigen dit doen. Door de eetkamerstoel aanschuifmodel behoort dit tot het verleden. Onze eetkamerstoel aanschuifmodel maakt het zelfstandig aanschuiven gemakkelijk, indien er toch hulp van een verzorgende bij nodig is wordt de fysieke belasting tot het minimum gereduceerd.

Bekijk onze verplaatshulpmiddelen

Wat betekent Decubitus?

Decubitus zijn wonden die ontstaan bij mensen die langdurig in dezelfde houding liggen of zitten. Wonden ontstaan doordat kleine bloedvaatjes dichtgedrukt worden, waardoor het weefsel te weinig zuurstof en voedingstoffen krijgt. Daardoor sterft het weefsel af. Decubitus wordt ook wel druknecrose, doorligwonden, doorligplekken, drukwonden of bedzeer genoemd.

Bekijk onze oplossingen

Hoe is snoezelen ontstaan?

Snoezelen is ontstaan naar aanleiding van het gevoel van onmacht bij verzorgers ten gevolge van de beperkte communicatie die mogelijk is met dementerende mensen en mensen met een verstandelijke beperking. Deze gevoelens van onmacht namen af toen men ontdekte dat er verbetering mogelijk was. Door het gestructureerd prikkelen van zintuigen ontstaan er concrete aanknopingspunten voor het aanbieden van activiteiten en het leggen van contacten. Snoezelen bevordert de relatie met de verzorger en de omgeving zodat het gedrag positief beïnvloed wordt en een sfeer van veiligheid en geborgenheid ontstaat.

Meer over snoezelen

Waarom is werken op hoogte goed voor het lichaam?

Werken met een hoog- laag bed en verstelbare douchestoel voorkomt onnodige rugbelasting. Door het bed en- of de douchestoel op de juiste werkhoogte in te stellen laat je een betere houding van de rug toe. De tijdsduur dat de rug meer dan 30° gebogen of gedraaid wordt, neemt met 38% drastisch af.

Bekijk onze hoog-laagbedden

Wat is snoezelen?

Snoezelen is een activiteit die plaatsvindt in een sfeervol verlichte ruimte waar zachte muziek klinkt en waar een beroep wordt gedaan op de zintuigen gehoor, reuk, smaak en tast.

Meer over snoezelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren