Callista 368.7 zadelkruk met voetbediening

Art.nr. MEZG300.100063
De Callista zadelkruk kan dankzij het Freefloat mechanisme worden gebruikt om zowel actief als passief te zitten.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  960,- excl. btw  1.161,60 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Alle producten mag je 30 dagen lang zelf proberen
  • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
  • Bij ons krijg je vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.

Omschrijving

Medisit

De Callista 368.7 is een kruk met zadelzitting en lumbaalsteun. De Callista is uitgerust met voetbediening en het Freefloat mechaniek.

Freefloat mechaniek

Het Freefloat mechaniek zorgt voor een actieve zithouding. Door het Freefloat mechaniek volgen de zitting en de rugleuning de bewegingen van de gebruiker onafhankelijk van elkaar. De zitting wordt door het mechaniek eenvoudig naar voren gekanteld, hierdoor kanteld het bekken en wordt een goede zithouding mogelijk gemaakt. De instelbare zithoek en instelbare tegendruk van de lumbaalsteun zorgen voor een optimale ondersteuning.

Op de Callista kun je naast een actieve bovendien een passieve zithouding aannemen. Wanneer de zitting wordt vastgezet zorgen de vorm van de zitting en de lumbaalsteun in de passieve houding voor een natuurlijke positionering van de wervelkolom.

Waterafstotende bekleding

De Callista wordt standaard bekleed met Stamskin. Dit maakt de kruk waterafstotend en urine-, bloed- en schimmelbestendig. Stamskin is bovendien brandwerend en niet luchtdoorlatend. Deze eigenschappen maken de Callista zadelkruk uitermate geschikt voor de zorgomgeving.

Aanbevolen door professionals

  • Met freefloat mechaniek
  • Eenvoudig wisselen tussen een actieve en passieve houding
  • Met voetbediening voor hoogteverstelling

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek, Zorgomgeving
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Hoogte zitting
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Freefloat mechaniek
Type bekleding Stamskin
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 60 cm
Maximale zithoogte 78 cm
Rugleuning Ja
Armleggers Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Keuze uit harde of zachte vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Zitoplossingen

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Hoe kan ik het beste mijn cliënt/patiënt bij een valincident weer staand of zittend krijgen?

Binnen verpleeg- en verzorgingshuizen lopen jaarlijks zo'n 7.700 bewoners van 65 jaar en ouder letsel op ten gevolge van valincidenten. Om bewoners vanaf de grond weer staand of zittend te krijgen kost een grote hoeveelheid fysieke kracht. Met behulp van een Standup van Handicare of een til- of planfondlift is de fysieke belasting bij het optillen van bewoners te beperken.

 

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat houdt Regulated Motion in?

Deze functie zorgt ervoor dat de stoel iedere 20 seconden, middels kleine onmerkbare verandering je zitpositie/ houding wisselt. Deze wisseling in zithouding stimuleert de stofwisseling in de tussenwervelschijven, waardoor de sterkte ervan toeneemt. Het heeft zowel een preventief als curatief anti-decubitus effect.

Vraag informatie aan

Wat is LRS (Lumbasacraal Radiculair Syndroom)?

Lumbasacraal Radiculair Syndroom is pijn die gevoeld wordt door compressie van de zenuwwortels. Medewerkers die herhaald zware lasten dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) krijgen. Als blijkt dat jij of je collega's meer dan 2 uur aaneengesloten 5kg of meer dan 25 keer achterelkaar 5 kg moet(en) tillen of dragen, het zaak is om maatregelen te nemen. Kijk naar het inzetten van (betere) hulpmiddelen of naar de mogelijkheid om het til- of draagwerk af te wisselen met andere werkzaamheden.

Meer informatie over LRS?

Kunnen matrassen bijdragen aan transfer- en tijdreductie?

Onze matrassen voorkomen of genezen effectief decubitus (doorligplekken). Dit wordt bereikt door te zorgen voor een optimale drukverdeling en het gebruik van diverse soorten hoogwaardig schuim opgesteld in verschillende lagen. De drukverdeling kan per zone van het matras variëren door de diepte, lengte en breedte van de profilering aan te passen. In en tussen de verschillende lagen schuim wordt gezorgd voor een optimale ventilatie. Door de modulaire opbouw van sommige matrassen is het mogelijk om onderdelen te vervangen, wat tijd en kosten bespaard.

Bekijk onze matrassen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren