Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Eetkamerstoel Karmen: comfort voor cliënten én zorgverleners

Eetkamerstoel Karmen: comfort voor cliënten én zorgverleners

In zorginstellingen is een ergonomische inrichting van de huiskamer essentieel. Het bevordert een gezonde werkomgeving en biedt comfort en ondersteuning aan zowel zorgverleners als cliënten. Goede zithouding en minder fysieke belasting zijn belangrijke voordelen die bijdragen aan het welzijn van iedereen. Ontdek onze eetkamerstoel Karmen die speciaal is ontworpen om deze behoeften te vervullen.

Het belang van eetkamerstoelen

Zorgmedewerkers ervaren dagelijks de zware taak van het verplaatsen en aanschuiven van cliënten aan tafel, wat leidt tot fysieke belasting. Maar liefst 85% van de zorgmedewerkers in Nederland ondervindt fysieke klachten. Bijna een kwart van de zorgmedewerkers kan door nek-, rug- of schouderklachten het eigen werk niet meer uitvoeren. Onze eetkamerstoel Karmen is speciaal ontworpen om de fysieke klachten te voorkomen bij zorgmedewerkers.

Daarnaast is een goede eetkamerstoel ook voor cliënten van groot belang. We weten allemaal dat bewegen het beste is voor ons lichaam. Helaas is bewegen niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen worden door ouderdom, een ziekte of een aandoening gedwongen om langdurig te zitten. Voor hen levert een stoel een belangrijke bijdrage in de kwaliteit van leven.

Het is daarom essentieel om zorginstellingen in te richten met ergonomische meubels die bijdragen aan het comfort en de gezondheid van zowel zorgmedewerkers als cliënten. Hoewel eetkamerstoelen eigenlijk bedoeld zijn voor korte periodes tijdens maaltijden, worden ze in zorgorganisaties vaak langdurig gebruikt. Daarom is het erg belangrijk om te investeren in goede eetkamerstoelen.

Belangrijke eigenschappen van eetkamerstoelen

Eetkamerstoel Karmen heeft verschillende belangrijke eigenschappen die bijdragen aan het comfort en de gezondheid van gebruikers. Zo is de stoel aanpasbaar aan de specifieke behoeften en voorkeuren van elke individuele gebruiker. Zo kunnen de hoogte, rugleuningpositie en armleuninghoogte van de stoel worden ingesteld voor een optimale zithouding. Bovendien is de stoel gemaakt van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vuil en bacteriën, waardoor ze bijdragen aan een hygiënische eetkameromgeving.

Voordelen voor medewerkers

Het is van groot belang om de fysieke belasting van zorgmedewerkers te verminderen. Onze eetkamerstoel Karmen is speciaal ontworpen om de fysieke klachten te voorkomen bij zorgmedewerkers. Met wielen en een duwbeugel aan de achterzijde kan de stoel gemakkelijk worden verplaatst, waardoor zorgverleners minder fysieke inspanning hoeven te leveren bij het manoeuvreren van de stoel. Dit vermindert de fysieke belasting en helpt zorgverleners om hun taken efficiënter uit te voeren en preventief klachten te voorkomen.

Voordelen voor cliënten

Voor cliënten biedt eetkamerstoel Karmen een verbeterde zithouding en optimaal comfort. Met de mogelijkheid om de stoel individueel aan te passen aan specifieke behoeften, kunnen cliënten genieten van een ergonomische en comfortabele zitervaring. Of het nu gaat om de gewenste zithoogte, diepere rugleuning, maatwerk kussens of een opklapbare voetensteun, Karmen zorgt ervoor dat elke cliënt comfortabel kan zitten, zelfs tijdens langere periodes in de eetkamer.

Meer weten?

Wil je meer weten over de eetkamerstoel of wil je samen met één van onze ergonomisch adviseur kijken naar een eetkamerstoel die volledig voldoet aan de wensen en behoeften van de cliënt? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper