Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Periodieke matrascontrole

Een matras heeft het grootste contactoppervlakte met de patiënt. Het is dan ook erg belangrijk dat de kwaliteit van het matras optimaal is. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het schuim in het matras. Door het matras periodiek te controleren weet je zeker dat jouw patiënt nog steeds op een matras ligt dat optimale ondersteuning biedt.

Waarom periodieke matrascontrole?

Net zoals lichaamsweefsel, reageert het schuim van een matras op lange termijn niet goed op druk en vocht. Als een matras ook nog beschadigd is, wordt het schuim sneller vies. Deze mankementen vormen een gezondheidsrisico voor niet alleen de patiënt maar ook de verzorger. Health2Work kan de matrassen van jouw zorgorganisatie periodiek controleren op beschadigingen en de conditie van het schuim. De periodieke controle van Health2Work zorgt ervoor dat de matrassen ‘fit for purpose’ blijven: de matrassen zijn schoon en bieden de patiënt goede ondersteuning. Hiermee wordt voorkomen dat patiënten als gauw decubitus krijgen.

Waarom periodieke matrascontrole door Health2Work?

De periodieke matrascontrole wordt uitgevoerd volgens een vast protocol. Hierdoor wordt kuilvorming in het matras tijdig opgemerkt en worden kruisinfecties en schimmels geweerd. Daarnaast zorgt Health2Work ervoor dat je precies weet wanneer er een controle uitgevoerd moet worden. Onze medewerkers nemen contact met je op om een afspraak te maken als de matrassen weer toe zijn aan de periodieke controle.


Voordelen van periodieke matrascontrole

  • Altijd optimale ondersteuning door het matras
  • Schone matrassen ter voorkoming van kruisinfecties en schimmels
  • Health2Work zorgt dat je matrassen op tijd gecontroleerd worden

Werkwijze

Wij werken met een vast onderhoudsprotocol waarmee we systematisch alle matrassen op belangrijke punten controleren. Eens per jaar controleren we bijvoorbeeld de dikte van het matras, de kwaliteit van de matrashoes en de conditie van het schuim. Deze controle bevordert en verlengt de levensduur van het matras.