Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Ergonomiepaspoort Groep - preventief (kantoor)

Wil je je medewerkers goed voorlichten over het belang van een goede werkhouding en ervoor zorgen dat ze hun werkplek optimaal gebruiken? Laat Health2Work dit voor je regelen! Health2Work verzorgt groepszitinstructies die bestaan uit voorlichting en werkplekinstructies. Onze ergonomisch adviseurs geven praktijkgerichte adviezen, zodat jouw team op ergonomische wijze aan de slag kan!

Waarom een ergonomiepaspoort voor de kantooromgeving?

Het grootste voordeel van de groepszitinstructie is dat de deelnemers inzicht krijgen in het belang van een goed ingerichte werkplek. Een goed ingerichte werkplek heeft een enorm positief effect op de manier waarop werknemers hun werk uitvoeren. Een gezonde houding voorkomt fysieke klachten en zorgt voor een flinke dosis productiviteit, creativiteit en vitaliteit bij de medewerkers. Tijdens een groepszitinstructie laten onze ergonomisch adviseurs ook zien hoe je je werkplek optimaal instelt. Hoewel veel kantooromgevingen beschikken over ergonomisch kantoormeubilair, weet niet iedereen hoe je dit meubilair goed gebruikt. Daarmee hebben de ergonomische meubels niet het beoogde effect en kan het zijn dat medewerkers alsnog kampen met fysieke klachten.


De preventieve groepszitinstructie wordt uitgevoerd door één van onze ergonomisch adviseurs. De analyse is erop gericht klachten te voorkomen. Tijdens deze zitinstructie krijgen je collega’s en jij voorlichting over andere een goede werkhouding en het belang van goed én goed ingesteld meubilair. De groepsvoorlichting wordt afgesloten met een individuele werkplekinstructie. Deze zitinstructie is geschikt voor groepen van 12 tot 15 medewerkers en duurt circa 45 tot 60 minuten.

Waarom een ergonomiepaspoort door Health2Work?

Een groepszitinstructie door Health2Work betekent dat je passend en deskundig advies krijgt over hoe de medewerkers in jouw kantooromgeving optimaal gebruik kunnen maken van hun werkplek. De uitgangspunten van de zitinstructie zijn altijd het inzichtelijk maken wat het belang van een goede werkhouding is, het beperken van de kans op fysieke klachten en het vergroten van het werkplezier en daarmee de productiviteit van de medewerkers! Na afloop van de groepszitinstructie volgen individuele werkplekinstructies voor de deelnemers.

Onze werkwijze

De zitinstructie bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Voorlichting

Tijdens de voorlichting worden onderwerpen zoals houdings- en bewegingsgedrag en vroegtijdige herkenning van klachten besproken. Er worden gerichte adviezen gegeven over verantwoord gebruikmaken van het lichaam. Het doel van de voorlichting is dat iedere deelnemer in staat is zijn of haar eigen werkplek te beoordelen en in te kunnen richten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er bewustzijn wordt gecreëerd over het belang van een goede werkhouding, ter voorkoming van fysieke klachten zoals KANS (Klachten Arm, Nek en/of Schouders).

2. Individuele werkplekinstructie

Na de voorlichting krijgen de deelnemers een individuele instructie en begeleiding op de werkplek. Het is de bedoeling dat de deelnemers de informatie die ze tijdens de voorlichting hebben gekregen, toepassen op hun eigen werkplek. Onze ergonomische adviseur kan tijdens de werkplekinstructie instellingen aanpassing, zodat iedere deelnemer uiteindelijk op de juiste manier aan het werk kan gaan. Mocht uit deze individuele zitinstructies blijken dat er reeds sprake is van fysieke klachten bij deelnemers, dan kan een uitgebreide, individuele zitinstructie ingepland worden.

3. Verslaglegging

Iedere medewerker krijgt na de werkplekinstructie een korte digitale rapportage met tips en werkplekinstellingen.

4. Proefplaatsing

Uit de diverse werkplekinstructies komt een aantal aanbevelingen naar voren. De product ergonomische aanbevelingen kunnen door middel van een proefplaatsing meteen concreet worden ingevuld. Met een proefplaatsing kunnen medewerkers de aanbevolen producten 30 dagen gratis testen, zodat zij kunnen ervaren of de producten daadwerkelijk bijdragen aan de oplossing van het probleem. Alle producten worden individueel ingesteld. Bij aflevering krijgt de gebruiker instructies, zodat de producten op de juiste wijze worden gebruikt.

Voordelen van het ergonomiepaspoort

  • Passend advies voor de gehele afdeling
  • Praktische en toepassingsgerichte aanbevelingen
  • Preventief